Başkan Akay vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

31 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesiâ€??

GÜNDEM 25.03.2019 13:16:00 0
Başkan Akay vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mahalle ziyaretlerinin yanı sıra Kent Park’ı da ziyaret ederek Kent Park’ta bulunan vatandaşlar ve çocuklar ile bir araya geldi.

 

 

 

 

"HEPİMİZİN MUTLULUĞU İÇİN YATIRIMLAR YAPTIK"

 

Ziyaretleri sırasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün bir mozaik, bir güzellik olduğunu belirterek, "İnşallah bizler ayrışmaların değil, birleşmelerin, kucaklaşmaların gecelerini sizlerle beraber yaşayacağız. 5 yıldır bu topraklarda hepimizin, çocuklarımızın geleceği için mücadele ettik. Altyapısından üstyapısına böylesine büyük ve önemli düğün salonlarından, Kültür Merkezlerinden, Yüzme Havuzlarından, parklarından, bahçelerinden Pazar Yerlerinden Çerkezköy’de hepimizin mutluluğu için yatırımlar yaptık" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

 

Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akay, "Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız" sözlerine yer verdi.

 

"DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR"

 

Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy’e modern bir Kapalı Pazar Yeri yapıldığını ayrıca Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi. Belediyenin sorumluluk alanlarında olmayan konularda da önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

 

KENTPARK VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

 

Kavak Dere’nin ıslah edildiğini, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan kurtulduğunu, 7 milyonluk altyapı yatırımı ile ani su taşkınlarının önüne geçildiğini, 27 milyonluk yatırım ile Kültür Merkezi’nin tamamlandığını,  Kentpark’ın tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Vahap Akay, Çerkezköy’ün 118 noktasındaki park ve yeşil alanda düzenleme yapıldığını ve buraların tekrar vatandaşların aileleri ve çocukları iye oturup dinlenebileceği alanlar haline getirildiğini ifade etti. Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu belirten Akay, "Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz" sözlerine yer verdi. Gelecek 5 yıla ilişkin projelerini de ve hedeflerini de vatandaşlar ile paylaşan Başkan Vahap Akay, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde destek istedi.

 

Haber / Özge MERİÇ