"Benim kavgam da sevdam da Çerkezköy"

Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, isim vermeden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'ya göndermede bulunarak,

GÜNDEM 24.03.2019 21:16:00 0
"Benim kavgam da sevdam da Çerkezköy"

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitinglerini Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde sürdürdü. Önceki akşam saat 19:30’da Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde düzenlenen mitinge, meclis üyesi adayları tek tek sahneye çağırılarak tanıtıldı.

 

 

 

 

"172 PROJE İLE 1 KATRİLYONLUK BİR YATIRIM"

 

Mitingde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu ne güzel Çerkezköy,  bu ne güzel Yıldırım Beyazıt Mahallesi. Dalga dalga yürüyen bu heyecan bizi 30 Mart 2014’ün güzelliğine getirecek. Bu coşku 31 Mart akşamı Vahap Akay Çerkezköy Meydanı’nda Çerkezköy Belediye Başkanlığını ilan edecek diyor. Bu kalabalık 31 Mart 2019 akşamı Kadir Albayrak Tekirdağ Meydanı'nda büyükşehir belediye başkanı olduğunu söyleyecek diyor. Sıfırdan bir büyükşehir alıp bugün burada bütün hizmetleri yapan 172 projede 1 katrilyonluk bir yatırım yapmış bir büyükşehir belediye başkanı olarak, hem de kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak bugün rahat rahat şeffaf bir şekilde hesabımızı veriyoruz. Her yerde söylediğimi burada da söylüyorum. Sayın Başkan Vahap Akay’ın bütün projelerinde beraber olacağız. Ama açık söylüyorum, onun yetmediği yerde kadir ağabeyi sonuna kadar arkasındadır. Aynı ilk günkü heyecanla Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet etmeye hazırız. Millet ittifakının gücünü Türkiye’nin her yerinde göreceğiz. Çerkezköy’ün geleceği için el ele vermişler, hepimiz el ele verdik. 31 Mart 2019 akşamı Martın sonu bahar" dedi.

 

"BENİM BELEDİYELERİM METAL YORGUNU DEĞİL"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizde işsiz sayısı 8 milyonu bulmuş. 8 milyon işsiz bugün dünyadaki 94 ülkenin nüfusundan daha fazla. Enflasyon yüzde 20’nin üzerinde. Bu oran bizi ilk 10’un içine sokuyor. Son dönemde üretim hızla daralmış. Geçen yıl bir yılda domates 600 bin ton, kuru soğan 250 bin ton düşmüş. Kuru soğan fiyatları 3 kat domates fiyatları 2 kat biber fiyatları 2 kat artmış. Tanzim satış mağazaları açılmış. İnsanlar ucuz meyve sebze almak için kuyruklara sokulmuş. Değerli hemşehrilerim sizler bunu hak etmiyorsunuz, Türkiye bunu hak etmiyor. Bu ülke bolluğun ülkesi, niye üretemiyoruz? Neden bu sıkıntıları yaşıyoruz? Ben açık söyleyeyim. Kötü yönetiliyoruz. Biz metal yorgunu değiliz. Benim belediyelerim metal yorgunu değil. Vahap Akay metal yorgunu hiç değil dimdik ayakta" ifadelerini kullandı.

 

"BİRÇOK ÇALIŞMANIN ALTINA İMZA ATTIK"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bu ne güzel Yıldırım Beyazıt akşamı, bu ne güzel bir Çerkezköy akşamı. 30 Mart 2014’te Çerkezköy değişim dedi. Siyasetin bütün fikirlerini, düşüncelerini, Çerkezköy’ün değişim talebini, ihtiyacını biz çıktık anlattık. Bu 36 yaşında genç kardeşinize o zaman sizler yol verdiniz güvendiniz, inandınız. Bizler de bizlere inanan tüm hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkarmamak için kapı kapı gezdik. Planlarımızı yaptık. Ve sonra harekete geçtik. Yeni düğün salonlarıyla, spor alanlarıyla, spor parklarıyla aydınlatma çalışmalarıyla, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’ün bir daha yaşamasın diye dere ıslah çalışmalarıyla, ani su baskını yaşamasın diye alt yapı çalışmalarıyla, kanalizasyon alt yapısı çalışmalarıyla, yeni pazar alanlarıyla, yeni aydınlatma çalışmalarıyla, okul yönleriyle, okul alan açmalarıyla, yeni Atatürk Kültür Merkezi’yle, 29 Ekim Spor Kompleksi’yle, 23 Nisan Çocuk Parkı’yla, mesire alanlarıyla, piknik alanlarıyla, dere etrafını düzenlediğimiz yaşam alanlarıyla Çerkezköy’de 10 tanesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde olmak üzere 118 noktada yaptığımız park bahçe yeşil alan çalışmalarıyla asfalt yol beton çalışmalarıyla 28 tanesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi olmak üzere birçok çalışmanın altına imza attık" dedi.

 

“BİLENLER, BİLMEYENLERE ANLATSIN”

 

Sözlerine devam eden Akay, "Bir Çerkezköy sabahında gözlerimizi açtık. Sabah işe giderken bismillah deyip göreve başlarken bugün Çerkezköy’ün neresine çivi çakarız, bugün Çerkezköy’ün hangi derdine derman oluruz diye düşündük. 5 yıl evvel biz buralarda gezip dolaşırken, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, ne günlerdi o günler derelerin pis koktuğu, kimyasal atıkların atıldığı, kanalizasyonların deşarj olduğu, yazın kışın kokudan camın çerçevenin açılamadığı günlerdi o günlerdi.  Dedik ki biz bu dereyi ıslah etmemiz lazım. Şimdi devlet yatırımları akacak, devlet yatırımları gelecek, onu yapacağız bunu edeceğiz diyenler var. Bu arkadaşlar bizden önce on yıllar boyu Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne geldiler, biz bu dereyi ıslah edeceğiz, bu mahallenin sorununu çözeceğiz dediler. Bilen bilmeyene anlatsın. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yeni taşınan hemşehrilerim var. Anlatsınlar. Bu derenin bu mahalleye verdiği o zorlu günleri yeni komşularımıza anlatsınlar. Şimdi o sözleri on yıllar boyunca Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne birileri verdi. -Sonra ne oldu? Siz inandınız güvendiniz Kavak Dere ıslah oldu. Biz bu dereyi ıslah etmek için Kadir Başkanımızın kapısında yattık, kafasını şişirdik. Bu dereyi ıslah etmemiz lazım dedik, dedik. 2 etapta 12 milyonluk yatırımla dereyi ıslah ettik. Şimdi diyorlarmış ki bu herkesle kavgalı Kadir Başkanla kavgalı. Arkadaş benim kavgam da sevdam da Çerkezköy. Sen anlamazsın bu işlerden. Ben bu topraklara yatırım getirmek için herkesle kavga eder, sonra gider gönlünü alır, boynuna sarılırım arkadaş. Biz bu dereyi ıslah ederken dere yatağından 39 gecekondumuzu kaldırdık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden yapmaya çalıştık. Ancak kaldırmak zorundaydık. O gün bir söz verdim. Dedim ki Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde de var olan mahallemizi de dönüşümle yeni alanlarına taşırken bu 39 evin kayıtları var, onların da hakları baki olacak. Bir kere daha buradan söylüyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne sonra ne oldu? Neler yapacağız onu da tarif edelim. Dereyi ıslah ettik. 6 aydır Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden sadece ve sadece, pırıl pırıl yağmur suyu akıyor. Şimdi kumlu geçit bölgesinden bir yeni yağmur suyu hatlarını yağmur suyu sorunu olan sokaklarımız var. O yağmur suyu hatlarını yenileyeceğiz. İçme suyu hatları yenilenecek. Ardından asfalt yol çalışmalarıyla bu alanların tamamını kendine getireceğiz. Sonra kumlu geçit bölgemize en sona bir park yaptık. 14 bin metrekare alanda yaptığımız park bahçe alan çalışması var. Bunları anlatmak için şehrini tanıman lazım sokaklarını bilmen lazım. Bu mahallenin dertleri neler bilmen lazım yaşaman lazım. Öyle 30-40 günde gezerek bu işler olmaz. Yaşayacaksın” dedi.

 

“ÖRNEK SOKAK YAPACAĞIZ”

 

Islah olan Kavak Dere’nin kalan kısımlarının da yaşam alanına dönüşeceğini kaydeden Başkan Akay “Engelliler okulunun oradan başlayıp dereye kadar inen yeşil alan düzenlemesi o baştan Barbaros Caddesi’ne kadar çocuk oyun grupları, futbol sahaları, mahalle evi, taziye evleriyle bir yaşam alanı haline gelecek. Engelliler okulunun oradan başlayan yürüyüş yolu Barbaros Caddesi’nden çıkacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin bütün etrafını yaşam alanı haline getireceğiz. Yani biz Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin bu tarafında bu düzenlemeleri yaptık. Karşı tarafta da OSB yolunu yaptı. 5 yıl evvel bataklık olarak görünen alanlar kendine geldi. Daha da güzelleşecek. Çocuklarımız, gençlerimiz spor parklarda buluşacak, mahalle evlerinde buluşacak ve yeşil alanlarda bir araya gelecek. Bu mahallenin bir temel sorunu, sıkıntısı var. Tarım Sokak üzerindeyiz şu an. Tarım Sokak üzerinde yapılan düğünlerimiz var. Düğünlerimizi yapmamız lazım. Ancak düğünlerimizin sesle alakalı sıkıntılarını çözmemiz lazım. Halı sahanın olduğu bölgeye bir düğün salonu yapacağız. Tarım Sokak’ı örnek cadde haline getireceğiz. Çerkezköy’de 7 örnek sokak yaptık. Tarım Sokak da örnek caddelerimizden biri haline gelecek” dedi.

 

“DAHA MUTLU BİR ÇERKEZKÖY İÇİN MÜCADELE ETTİK”

 

Daha mutlu bir Çerkezköy için mücadele ettiklerini söyleyen Vahap Akay “5 yıl evvel bu şehir mutsuzdu. Bu şehir içine kapanıktı. Ben 5 yıldır belediye başkanıyken hiçbir ayrım yapmadan, ayırmadan, ayrıştırmadan, siyaseti bir kenara koyarak, herkesin siyasi düşüncesine saygı duyarak, eli vicdanında oy veren insanların hiçbirini bu 5 yılda pişman etmedim. Oy verenleri de vermeyenleri de herkesi bir arada tutarak mutlu etmeye çalıştım. 8 Nisan 2014’te bir söz verdim. Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum. Ben bu saatten sonra herkesin belediye başkanı olacağım dedim. Ve o günden bugüne herkesin belediye başkanı oldum. Siyaset kin gütmek değil, siyaset düşmanlık değil, siyaset bilgisiz konuşmak değil, kirli sözler söylemek değil, kötü konuşmak değil, kötü konuşturmak değildir. Benim siyasetimde sevgi, saygı, hoşgörü, alçakgönüllülük var. Bu günler geçecek inanın. Bu şehirde 5 yılda yaşadığımız gibi yeni 5 yıl da 1 Nisan’da sizlerin desteğiyle başlayacak. Atıp tutarak algı oluşturmaya çalışarak, kötü konuşup kötü konuşturarak bir yere varamazsınız. Bunlarla uğraşacağınıza gönülleri kazanmaya çalışın. Biz meydanlarla binlerle buluşuyoruz. Bu meydanlarda gönülleri kazanmasaydık eğer ablalarımı, kardeşlerimi, annelerimi, büyüklerimi, bu meydanlarda bir araya getirebilir miydik?” dedi.

 

“BANA İNAN ÇERKEZKÖY”

 

Başkan Akay “Şimdi ben de umutla, heyecanla, haftaya Pazar’ı bekliyorum. 31 Mart’ı bekliyorum. 5 yıl Çerkezköy’ü beraber yönettik. Şimdi yeniden bu Pazar bana inanın birlikte kazanacağız. Öyle görüyorum ki Çerkezköy halkı hazır, Yıldırım Beyazıt Mahallesi de hazır. Meydanlar heyecanlı. Bizler heyecanlıyız. Sizlerden aldığımız bu güçle bu inançla 31 Mart’ta beraber kazanacağız sonra hep beraber bu topraklar için daha çok çalışacağız. Yetmez daha çok çalışacağız. Bu 5 yılda Çerkezköy’ü yeni hedeflerle buluşturacağız. Çerkezköy’ü yeni yatırımlarla buluşturacağız. Çerkezköy’de verdiği sözü yerine getiren ve bu gururla dolaşan kardeşiniz olarak, Çerkezköy’ün hakkını da hukukunu da sonuna kadar korumak için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi Çerkezköy’e zarar getirecek her şeyin karşısında durmaya devam edeceğiz. Termik Santral gitti bitti diyorlar ama plan orada işaretli duruyor. Yeniden gelirse sizlerle beraber mücadele vereceğiz. Bu topraklara zarar verecek her şeyin karşından dimdik durmaya devam edeceğiz. Birileri gibi sessiz kalıp kulağımızın üzerinde yatmayacağız, odalarımızı da kalkan etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz toprakların geleceği için, çocuklarımızın geleceği için mücadele ederken birileri kendi ticaretlerini, kendi siyasetlerini düşünüyordu. Kulaklarının üstüne yatıp sessiz kalanları unutacak mısın Çerkezköy? Unutmayın şimdi ben memleketimin 7 coğrafyasından 81 ilinden bu topraklarda buluşan, bu toprakla gelen tüm hemşehrilerimle beraber AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, HDP demeden herkesle bir oldum, beraber oldum, yan yana oldum. Şimdi 31 Mart’ta da sandıklarda buluşacağız. 31 Mart’ta birlik demek için buluşacağız, sevdamız Çerkezköy demek için buluşacağız. 1 Nisan’da çocuklarımızın yüzü gülsün, anneleri mutlu olsun istiyorum, Nisan’da çiçekler açsın istiyorum. Çerkezköy’ümüze bahar gelsin istiyorum. Mart’ın sonu bahar diyorum. Bana inan Çerkezköy, bize güven Yıldırım Beyazıt, güzel günler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz, Motorları maviliklere süreceğiz” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL