Kozuva, 4. mitingini Veliköy'de yaptı

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kızılpınar, Fevzipaşa ve İstasyon Mahallesi'nin ardından 4.mahalle mitingini Cumartesi akşamı Veliköy Mahallesi'nde düzenled

GÜNDEM 24.03.2019 14:32:00 0
Kozuva, 4. mitingini Veliköy

Mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler, Çerkezköy’ü zillet ittifakına teslim etmeyeceklerini ve 1 Nisan’da Çerkezköy’e gelip AK Parti Belediyeciliğini kutlayacaklarını söyledi. Seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de “Sizlerin desteği ile mücadele ediyoruz. 5 yıldır Çerkezköy’de CHP yönetimi var. Yaptıklarını ve yapamadıklarını sizlere anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bütçeleri göz önüne alındığında 5 yılda Çerkezköy’e hiçbir şey yapılmadığını savunan Kök “5 yılda Veliköy Mahallesi’ne sadece bir düğün salonu ve Vatan Caddesi’nde asfaltlama yaptılar. Veliköy düğün salonuna havalandırma bile yapmamışlar. Bunların vizyonları ve bakış açıları bu kadar” dedi.

 

 

 

“HERKESİN BAŞKANI DEĞİL, SADECE YANDAŞLARININ BAŞKANI”

 

CHP’li belediye başkanının büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetleri kendisi yapıyormuş gibi konuştuğunu söyleyen Kök “Kent Park yaptım diyor, biz buna beton park diyoruz. Bu parkta yeşil denen bir şey yok. Sen onları yapmadın. Sen doğrudan temin yöntemi ile yandaşlarını zengin ettin. Bir Personel A.Ş kurdun ve başına da eski ilçe başkanlarının eşlerini koydun. Herkesin başkanıyım diyorsun ama sen herkesin başkanı değilsin olamazsın. İnşallah vatandaşlarımız seni bir hafta sonra emekli edecek” dedi. “CHP’nin genel müdürü” diye hitap ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da emekli edeceklerini söyleyen Ümit Kök, “Sizlerin parasını çarçur eden, doğrudan temin yöntemiyle yandaşlarını zengin eden Çerkezköy Belediye Başkanı o kişileri listesine aldı. 5 yıldır doğrudan temin ile zengin ettiklerini şimdi meclis üyesi adayı yapmış yanında gezdiriyor. O herkesin başkanı değil sadece yandaşlarının başkanıdır” dedi.

 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN BİR PARÇASI OLARAK GÖRMÜYOR”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de Veliköy’ün geçen 5 yılda belediyenin yatırımlarından nasibini almadığını belirterek “İki günde bir suların kesildiğini, çöplerinizin toplanmadığını çok iyi biliyorum. Veliköy halkı her seçimde oyun kuranlara cevabını vermiştir. O oyunları da bozacağınıza inanıyorum” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Veliköy’ü Çerkezköy’ün bir parçası olarak görmediğini savunan Aydeniz “Cumhur ittifakına Veliköy halkının sahip çıkacağına inancım tamdır. Çerkezköy Milliyetçi Hareket Partisi olarak Süleyman Kozuva’yı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir emaneti olarak görüyorum” dedi.

 

 

 

 

“SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da alkışlar ve meşaleler eşliğinde sahneye çıktı. Çerkezköy’ün çok sorunu olduğunu kaydeden Kozuva, “Kimsenin iş, aş sorunun olmadığı bir Çerkezköy hayalimiz var. Biz bu birlik ve beraberlik ile her şeyin üstesinden geleceğiz. Sandıkları patlatacağız. Sizler için gece gündüz çalışmak için varız. Bu coşku ile sırtımız yere gelmez. Çerkezköy’de değişim çoktan başladı. Allahın izni ile sizlere mahcup olmayacağız ve sizleri de mahcup etmeyeceğiz” dedi. Meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından konuşmasını sürdüren Kozuva, “Çerkezköy’ün 2018 yılında gerçekleşen bütçesi 167 milyondu. Yaklaşık 120 milyona yakın Büyükşehir Belediyesinden gelen bütçe ile toplam 300 milyonluk bir bütçe ortaya çıkıyor. Bu demek oluyor ki 5 yılda Çerkezköy Belediyesine 1.5 milyar TL geldi. 118 park yapıldı diyor ama ben bunları göremiyorum. Ya matematiği bilmiyorum yada bu parkları küçük yaptılar ki ben görmedim” dedi.

 

 

 

 

“BENİM BAŞKANIM DEĞİL”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı asansör konusunda da eleştiren Süleyman Kozuva “Orada harcanan paranın sizlerin parası olduğunu unutmayınız. Çerkezköy Belediyesine tadilat yaptı, yaptığı asansör kendi baş parmağının izi ile çalışıyor. Herkesin başkanıyım diyor ama benim başkanım değildir. Bu arkadaş çıkmış Süleyman Kozuva’nın parası çok diyor. Ben çalıştığım ve kazandığım parayı harcıyorum. 5 yıl önce bu arkadaş belediye başkanı olduğunda sadece bir otobüsü kendi parası ile kaplattı. Daha sonra yardımlarla seçime hazırlandı ve kazandı. Kazandı ama cebinden bir kuruş çıkmadı. Şimdi ise belediyeden aldığı maaşın 4 katı para harcıyor. Sen benim paramın hesabını bırak, harcadığın paranın hesabını ver” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin borcu ile ilgili de konuşan Kozuva, “Her yerde Çerkezköy Belediyesi’ni borçlu aldıklarını söylüyor. 40 milyon borç ile aldığı belediyenin şimdi 100 milyon borcu var. O dönem bütçe 60 milyon iken şimdi ise 170 milyon bütçe var. Neyi ödedin de borcun üç kat oldu. Üç kat bütçen var ama borcun üç kat arttı” dedi. Saat 19.30’da Veliköy Mahallesi’nde düzenlenen mitinge AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kağan Oğuz, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Hakan Değirmenci, meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

Haber / Özge MERİÇ