"Türkiye, teröre hizmet eden belediye başkanlarını da gördü"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Süleymanpaşa'da Cumhur İttifakı Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel'in seçim bürosu açılışına katıldı. Teröre hizmet eden bel

GÜNDEM 22.03.2019 16:27:00 0

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Albayrak, bu seçimin bir hizmet seçimi olduğunu dile getirerek “Şimdi bugünlerde bir tartışma var. Deniyor ki bu bir hizmet seçimi bekası için mi? Şimdi ben size kısaca kendi kişisel şahsi yorumumu anlatayım. Bu hizmet seçimi, hakikaten öyle. Çünkü Türkiye'de halka özellikle birebir dokunan hizmet siyasetinin bir kez daha oylanacağı ve 5 yıl boyunca bunun karşılığının alınacağı bir seçim” dedi.

 

 

 

 

“ARTIK ALTYAPI SORUNU DİYE BİR ŞEY KALMADI”

 

Türkiye'de 25 yıldır, marka olmuş bir belediyecilik, liderlik ekolünün olduğunu kaydeden Albayrak “Cumhurbaşkanımız bunu, çeyrek asır önce Türkiye'yi geliştirecek ve dönüştürecek bir şekilde başlattı. Bugün AK Parti belediyelerinin olduğu tüm il ve ilçelerde artık altyapı sorunu diye bir şey kalmadı. Belediyecilik hizmeti o kadar yukarıya çıkmış ki, çöp, çamur, çukur artık tarihte” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“BELEDİYE BAŞKANI ÖNEMLİ”

 

Teröre hizmet eden belediye başkanlarını Türkiye'nin gördüğünü ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye'de şuna şahit olduk mu; belediye başkanı seçildikten sonra devletin imkanlarını, devletin finansal kaynaklarını, devletin sağladığı fiziki tüm altyapı, üstyapı, makineler, şunlar bunlar, kamyonlar, kepçeler; bu imkanları halkına, hemşehrisine, vatandaşına değil de dağa, terör örgütlerine, buralara, buraların finanslarına kullanan belediyeler olduğuna şahit olduk mu? Televizyonlarda izledik mi bunu? Çukur eylemlerinde bu makineleri ülkeyi yakıp yıkmak için kullananları gördük mü? Belediye başkanı önemli. Yani yerel siyaset açısından da vatandaşıyla omuz omuza olmalı; terör örgütleriyle omuz omuza değil. 'Ben terör örgütü mensubu değilim.' Tamam olabilir, sen terör örgütü mensubu değilsin ama terör örgütü mensubuyla omuz omuza yürüdüğün zaman benim aklıma, ecdadımızın güzel bir lafı geliyor; 'Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.' Kim kimle yürüyor buna bakmak lazım” dedi.

 

“GEREKİRSE CANINI VERECEK CESARETİ OLMALI”

 

Bakan Albayrak, “Bir belediye başkanı hayal etmeli ve talep etmeliyiz ki, sahip olmalıyız ki, aynı zamanda milletiyle, vatandaşıyla, hemşehrisiyle lafta değil, icraatta omuz omuza meydanlara inip gerekirse canını verecek cesareti, yerli ve milli bir duruşta olmalı” dedi.

 

ESNAFI ZİYARET ETTİ

 

Cuma namazını Eski Cami'de kılan Bakan Albayrak, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ve partililer ile birlikte çarşıda esnafı ziyaret etti. Bakan Albayrak’ın esnaf ziyareti sırasında yanına gelerek kendisini selamlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Bakan Albayrak’a ‘Tekirdağ’a hoş geldiniz’ dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU