Ön bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi'nin tüm Ticaret Borsaları ve tohumculuk firmaları ortaklığında Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohum A.Ş.'nin ön bilgilen

GÜNDEM 21.03.2019 13:43:00 0
Ön bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Üniversite Genel Sekreteri Murat Eren, Trakya Kalkınma Ajansı Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Ertuğ Güney, Uzman Elif Öztüfekçi, Tekcan Tohumculuk Ltd. Şti. Şirket Müdürü Kadir Han Tekcan, Tarar Un ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sorumlusu Birol Tarar ile Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri Yüce’den oluşan yönetim kurulu katıldı.

 

“BİRÇOK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda ön bilgilendirme ve planlanan çalışmalara dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Şahin, “Üniversitemiz şehir ile iç içe birçok çalışma yürütmektedir. Bugün sevinçliyiz ve bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de Teknoparklar içerisindeki ilk yerli ve milli tohum şirketini kurduk ve artık çalışmalarına başlıyoruz. Gururumuz olan bu projeye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle imzalanan protokol ile hayata geçen Trakya Tohum A.Ş.’nin kuruluşunda 11 Odalar ve Borsalar Birliği yer aldığı ve 30 tohumculuk firması ortak olarak bulunulduğu belirtildi. Şirket, NKÜ Teknopark bünyesinde çalışmalarını yürütüleceği ifade edildi.

 

Haber/Aleyna ÇELİK