"Tıbbi ilaç üretimi konusunda önemli mesafeler kat edildi"

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop 50 yataklı Şarköy Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Hastanenin açılış kurdelesini kesen ve burada bir konuşma yapan Şentop, "Türkiye

GÜNDEM 20.03.2019 12:18:00 0
"Tıbbi ilaç üretimi konusunda önemli mesafeler kat edildi"

Şarköy Devlet Hastanesi’nin açılış törenine, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

"DEVLETİMİZE ÇOK MÜTEŞEKKİRİZ"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir yaptı. Ardından bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, “Bir spor müsabakası oluyor, ambulansımız orada hazır, bir toplantı oluyor ambulansımız orada hazır, bir miting yapılıyor, bir şölen yapılıyor, bir festival yapılıyor ambulansımız, doktorlarımız, sağlıkçılarımız her an hazır. Hem de günün her saatinde, başımız sıkıştığında, kalbimiz sıkıştığında hemen oraya, doktorumuza müracaat ediyor ve bu gerekli sağlık hizmetini hemen alıyoruz. Hem de çok kaliteli bir şekilde alıyoruz. Dünyanın pek çok yerinde olmayan kalitede alıyoruz, çoğu zaman ücret ödemeden alıyoruz. Bunun içindir ki devletimize çok müteşekkiriz. Çok da minnettarız, bu sağlık hizmetlerinin nereye geldiğini sizler bu sağlık hizmetlerini her an alan insanlar olarak çok daha iyi taktir edebilecek durumdasınız. Onun içindir ki biz burada, sağlıkçılarımıza hepinizin huzurunda ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz onların yükü hakikaten ağırdır” dedi.

 

“SAĞLIK HİZMETİNİ ÇOK DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ”

 

Sağlık hizmetlerini daha ileri götüreceklerinden bahseden Vali Yıldırım, “Bugün burada Sayın Başkanımızın katılımlarıyla inşallah uğurlu elleriyle yapacak olduğumuz açılışta sağlık hizmetini inşallah çok daha ilerilere götüreceğiz. Rabbim herkese bol sağlık ihsan etsin ama bu tür yerlerin de eksikliğini göstermesin lazım olduğunda hakikaten ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sağlıkta o kadar ileri gittik ki artık Avrupa’dan da dünyanın pek çok ülkesinden de bize, sağlık için geliyorlar. Bu bizim çok ciddi bir mesafe kaydettiğimizi, çok büyük bir aşama kaydettiğimizi gösteriyor. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. İnşallah başınız bile ağrımasın ama ağrıdığında da burada hastanemizin, sağlıkçılarımızın, doktorlarımızın, hemşirelerimizin, hasta bakıcılarımızın hepsinin sizlere hizmet için, başınızın ağrısını gidermek için burada var olduğunu bilmek buda sizlere ciddi bir güç verecektir” şeklinde konuştu.

 

“İLAÇ ÜRETİMİ KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI”

 

Vali Yıldırım’ın ardından konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye sağlık alanında Avrupa'nın da dünyanın da en iyi hizmetini sunan, hem de bu hizmeti dünya standartlarına baktığımızda en ucuza sunan ülkelerinden birisi haline geldi. Ülkede tıbbi ilaç üretimi konusunda önemli mesafeler alındı. Geçtiğimiz yıllarda malumunuz bazı konularda mesela aşı ile ilgili tartışmalar yapıldı. Bazen vatandaşlarımızın aşı vurulmaktan çekindiği hususlar vardı çünkü bunların yurt dışından getirildiği için hangi amaçla kullanıldığı konusunda tereddütler vardı. Bu bakımdan ilaç da stratejik bir ürün. Bunun da aynı silahlar gibi değerli olması, milli olması önemli. Türkiye sağlık alanında Avrupa'nın da dünyanın da en iyi hizmetini sunan, hem de bu hizmeti dünya standartlarına baktığımızda en ucuza sunan ülkelerinden birisi haline geldi. Dünyanın önemli dönüm noktalarından geçtiği zamanlarda Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Bu toprağın ürettiği milli ve manevi değerlere milletin daha fazla sahip çıkması lazımdır” ifadelerini kullandı. Tören kurdele kesiminin ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler hastanedeki hastaları ziyaret etmesi ile son buldu.

 

Haber / Aleyna ÇELİK