Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri tam not aldı

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'ni gezen Prof. Dr. İbrahim Demir, tesisin Türkiye'deki sayılı tesislerden biri olduğunu; elektrik üretimi ve devam eden yatırımlarla örnek bir entegr

GÜNDEM 18.03.2019 14:20:00 0
Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri tam not aldı

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri; İstanbul Teknik Üniversitesi Katı Atık Bitirme Proje Takım Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Demir’den tam not aldı.

 

"ÖRNEK BİR ENTEGRE TESİS"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın projelerinden biri olan; EDİKAB üyesi belediyelerin ve İl Özel İdare’ye bağlı 96 köyün çöplerinin bertaraf edildiği Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri tam not aldı. İhale gereği EDİKAB üyesi belediyelerin 29 yıllığına işletmesini yapacak olan firmanın cirosundan yüzde 10 kar kazanması ve bertaraf ücreti ödememesiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.  İstanbul Teknik Üniversitesi Katı Atık Bitirme Proje Takım Koordinatörü, bu alanda birçok çalışmaya imza atmış olan Prof Dr.İbrahim Demir, asistanlar ve İTÜ Çevre Mühendisi Katı Atık Proje Grubu öğrencileri ile birlikte tesisi ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Prof Dr.İbrahim Demir, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olduğunu belirterek, “Elektrik üretimi ve devam eden yatırımlarla örnek bir entegre tesis” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE