Başkan Akay: Bu arkadaşların dünyadan haberi yok

Fatih Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Partililerin "Okullara ne yaptın, bunun neresindesin" eleştirilerine de cevap vererek "Çerkezköy'ün ço

GÜNDEM 18.03.2019 12:55:00 0
Başkan Akay: Bu arkadaşların dünyadan haberi yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitinglerini Fatih Mahallesi’nde sürdürdü. Önceki akşam saat 19:30’da Fatih Mahallesi Köprübaşı Mevkii’nde düzenlenen mitinge Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve belediye meclis üyesi adayları da katıldı.

 

 

 

 

“KARAMSAR BİR ÇERKEZKÖY VARDI”

 

İlçe başkanlarının halkı selamlaması ve belediye meclis üyesi adaylarının tanıtılmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 yıl evvel yine burada, Fatih Mahallesi’nde bu meydanları dolduran hemşehrilerim ile bir araya geldiğimizde duygularımızı paylaşmıştık, hedeflerimizi paylaşmış, yapacaklarımızı anlatmıştık. Ve bizlere o günlerde inanan, güvenen vatandaşlarımız sayesinde inançla çıktığımız bu yolda 5 yıldır bu topraklar için mücadele eden bir kardeşiniz olarak sizi 5 yıl evvele biraz geri götürmek istiyorum. 2014 yılından önce dere taşkınlarını kader sayan, onlarca, yüzlerce evi, iş yeri 2 defa sular altında kalan, ani su baskınları yaşayan bir Çerkezköy vardı. Köhne bir Pazar alanımız vardı. Köhne, bataklık bir spor alanımız vardı. Islah olmamış dereleri, kanalizasyonları derelere akan bir Çerkezköy vardı. Terk edilmiş, zifiri karanlık mesire alanları vardı. Kültür Merkezi olmayan, toplantı yapacak alanları olmayan, salonları olmayan bir Çerkezköy vardı. Parkları, bahçeleri zapt edilmişti. Parklarında, bahçelerinde bir annenin çocuğunu sallama özgürlüğünü kaybetmiş bir Çerkezköy vardı. Şehrin girişi zifiri karanlık olan, çamur ile baş başa kalmış kocaman bir beldesi olan, mutlu anlarını paylaşmamış, zor anlarını unutmuş, sosyal açıdan içine kapanmış, paylaşımı unutan, karamsar bir Çerkezköy vardı. Ne zaman vardı? Şimdi konuşup, vaat eden arkadaşların zamanında vardı. O arkadaşlar zamanında Çerkezköy’ü bir karamsarlık almıştı. İlgisiz bırakmışlardı Çerkezköy’ü. Spor alanları zapt edilmiş, park alanları kapatılmış, piknik alanları karanlık alanlar haline gelmiş, dereleri kanalizasyon kokan bir Çerkezköy vardı” dedi.

 

 

 

 

“BİR DAHA DERE TAŞKINLARI YAŞANMASIN DİYE YATIRIMLAR YAPTIK”

 

2014’ün 30 Mart’ında bir söz verdiklerini kaydeden Akay “Kadir Başkanımla el ele verdik, yan yana geldik, omuz omuza verdik ve biz bu topraklara hizmet edeceğiz dedik. 30 Mart 2014’ten bu güne verdiği sözlerin arkasında topyekun mücadele etmeye çalışan iki belediye başkanı olarak bizler bu Çerkezköy bir daha dere taşkınları yaşamasın diye yatırımlar yaptık. Ani su baskınları yaşamasın diye toprağın altına yatırımlar yaptık. Sonra o köhne pazar yerinden modern pazar yerine kavuştu Çerkezköy. Düğün salonları ile ışıl ışıl, yepyeni pazar alanları ile mesire alanları ile bir Çerkezköy oluşmaya başladı” dedi.

 

 

 

 

“BÜYÜK BİR ÇERKEZKÖY AİLESİ OLDUK”

 

Sadece kanalizasyon boruları döşeyen değil, sadece park ve bahçeler yapan değil, düğün salonları, kültür merkezleri yapan değil, yarı olimpik yüzme havuzları, spor kompleksleri, spor parklar yapan, dereleri ıslah eden değil gönüllere dokunan bir yönetim anlayışı ile hizmet ettiklerini söyleyen Vahap Akay “Büyük bir Çerkezköy ailesi olduk” dedi.

 

 

 

 

YENİ 5 YILDA YAPACAKLARINI ANLATTI

 

Fatih Mahallesi’nde 2015 yılında başlayan asfalt ve beton yol çalışmaları kapsamında 68 sokakta çalışma yaptıklarını dile getiren Akay, “Yeni parklarımızı, bahçelerimizi Fatih Mahallemize de yaptık. Şehit Ömer Halisdemir Parkımız gibi, Alparslan Türkeş Parkımız gibi. Pınarça Deresi kenarını yaşam alanına kavuşturduğumuz gibi. Hastane etrafında yaptığımız yeni yol düzenleme çalışması gibi” dedi. Yeni 5 yılda, bu 5 yılda harcadıkları enerjinin daha fazlasını harcayacaklarını dile getiren Akay, “31 Mart’tan sonra Çerkezköy’ün yeni 5 yılına sizlerle beraber hizmet edeceğiz. Yeni Aşevimizi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde kuracağız. Kızılpınar, Veliköy, Prof. Dr. Türkan Saylan ve Bağlık Mahalle Evi’nin ardından Fatih Mahallemizde Mahalle Evimizi açacağız. Arkasından diğer mahallelerde açacağız. Mahallemizde bulunan Malkoçoğlu Caddemizi örnek bir cadde haline getireceğiz. Hükümet Caddesi’nden başlayan aydınlatma çalışması Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi boyunca devam edecek ve çevre yoluna kadar gidecek. Hastanenin yanında, hemen arka tarafında bir katlı otopark yaparak, park sorununa çözüm getireceğiz. İnşallah yeni işçi duraklarımızı 2019 yılından sonra kurmaya başlayacağız. Engelli kardeşlerimiz için Çerkezköy Engelli Koordinasyon Merkezimizi kuracağız. Engelliler üzerinden birilerinin prim yapması ile uğraşmayacağız. Belediye bu görevi üzerine alacak. Huzurevi arkasında asfalt yapılamayan sokaklar asfaltlanacak” dedi.

 

“BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİNLER”

 

2019-2024 döneminde Çerkezköy içme suyu şebekesinin yenileneceğini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Zor günler, sıkıntılı günler yaşayacak. Sabredeceğiz, bu yeni içme suyu hatlarını değiştirdikten sonra asfalt, beton yol çalışmaları ile Çerkezköyümüzü güzel günlere buluşturacağız” dedi. Hastane etrafındaki trafik sıkışıklığını bir yeni düzenleme ile, servis güzergahlarını revize ederek kendine getireceklerini söyleyen Akay “Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bir meydan altı otopark ile buluşacağız. Altyapı çalışması biten Fatih Mahallesi Ambardere Bölgesi’nde bu defa üst yapıya başlayacağız. Yeni düğün salonu, yeni Amfi Park Projemiz. Aynısını kopya çekmişler. Kopya çekebilirsiniz, sorun yok. Bizi izlemeye devam da edebilirsiniz. Amfi Parkı yenileyeceğiz. Adını bile aynı koymuşlar. Yani arkadaşlarımız bizi izlemeye devam etsin” diye konuştu.

 

“HEPİNİZ GELİN, BU MİLLETİN KARŞISINA ÇIKALIM”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluk alanındadır, sorumluluk alanının dışındadır demeden vatandaşı ilgilendiren her ne varsa ‘bizim görevimiz, bizim sorumluluğumuz’ anlayışında olduklarını söyleyen Akay “Sosyal açıdan bir çok işe imza atmışız. Okullarımıza, camilerimize sahip çıkmışız. Çerkezköy’ün 29 cami ve 1 Cem Evinin tamamına sahip çıkmışız. Birinin halısını, birisinin penceresini, birinin avizesini, birinin bahçe düzenlemesini derken hepsine el uzatmaya çalışmışız. 5 yıl boyunca temizliklerini yapmışız. Çerkezköy’ün tüm okullarına emek verdik, sahip çıktık. Bugün şimdi çıkmışlar, biri susuyor, diğeri başlıyor. İthal danışmanlar var, ‘Sen konuş İlçe Başkan, sen az konuş, sen çok konuş’ diyorlar. Hepiniz beraber konuşun. Hatta hepiniz beraber gelin, çıkalım bu milletin karşısına. Hepiniz gelin, hepiniz. İlçe Başkanları gelsin, Belediye Başkan Adayı gelsin. Kim varsa gelsin. Ben böyle yalnız başıma geleceğim, not kağıtlarını da bırakacağım. Bakalım bu şehri kim daha fazla tanıyor, bu şehri zamanında kim öksüz bıraktı, şimdi kim sahip çıktı gelin görelim bakalım” dedi.

 

“TAM GÖBEĞİNDEYDİM”

 

AK Partililerin “Okullara ne yaptın, bunun neresindesin” eleştirilerine de cevap veren Başkan Vahap Akay “Çerkezköy’ün okullarında bu gözler 62 çocuğumuzu aynı sınıfta gördü. ‘Okul yatırımlarını devlet yaptı, Belediye Başkanı bu işin neresindeydi?’ demişler. Tam göbeğindeydim, göbeğinde. Ben o kardeşlerime sahip çıktım. Hele sen bir anlat sen konuşan arkadaş. Sen neredeydin, neresindeydin? Biz Çerkezköy’ün çocukları 62 kişilik sınıflarda okumasın, bu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz 25’er kişilik sınıflarda okusunlar diye bir topyekun mücadeleye girdik. Bu mücadelenin kahramanı da Sayın kaymakamımızdır, Allah razı olsun. Ve biz Sayın Kaymakamımız ile yan yana geldik, bir iş birliği içerisinde kardeşlerimiz 62 kişilik sınıflarda okumasınlar diye mücadele verdik ve başardık da” dedi.

 

“DÜNYADAN HABERİNİZ YOK, DÜNYADAN”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne okul yaptırdığını anımsatan Akay “Metin Seçkin Ortaokulu’na Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi nakdi yardımda bulundular. Okullara spor alanları yaptı. Bağışçı buldu.  Zeki Algur abimize okul yaptırttı. İki okul yapılan o alanın kamulaştırma bedelleri ile uğraştı. Kamulaştırma bedelini Milli Eğitim yatırmadı, Büyükşehir Belediyesi yatırdı. Sonra Milli Eğitimin haberi yoktu, bu arkadaşlar o işler ile ilgilenmiyordu ve biz şartlı plan tadilatı yaptık. ‘İki tane okul yapacaksınız, bu seneki programa alacaksınız, Kızılpınar’da okul ihtiyacı var’ dedik, şartlı plan tadilatları yaptık. Kızılpınar’da 10 bin metrekare Belediye arsasını Milli Eğitime tahsis ettik. Kızılpınar Belediye Binasını okul öncesi eğitime tahsis ettik. Veliköy’de 14 bin metrekare Belediye arsasını okul yapılsın diye tahsis ettik. Yeni yapılan okullara yol açma, yer açma, elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştık. Biz bu mücadele ile uğraşırken, Sayın Kaymakam bu işe el atmış iken, siyaseti bir kenara koyarak sadece ve sadece bu çocuklarımız, kardeşlerimiz az sınıflarda okusunlar diye bir mücadele ettik. Onlar ne yaptı? ‘Hangi öğretmen nereye atansın, o müdürü hangi okula müdür yapalım, aman Belediye bu işin içerisine girmesin, yeni okullar yapılır ve Belediye başkanı primlenir’ diye küçük düşünen, küçük siyasetçiler Çerkezköy’ü cezalandırmaya kalktılar. Bu arkadaşların dünyadan haberi yok dünyadan. Bunca sorunla, dertle, ilgisiz bırakılan arkadaşlar şimdi çıkıp ‘Onu yapacağız, bunu edeceğiz’ diye konuşmaya başlamışlar. 5 sene evvel, 10 sene evvel neredeydin arkadaş? Beraber değil miydiniz, yan yana değil miydiniz?” dedi.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Bugünlere kolay gelmediklerini dile getiren Akay “Milletimizin inancı ile milletimizin bize güvenmesi ile geldik. Biz Mevlana gibi ‘Ne olursa ol, yine gel’ diyenlerdeniz. Korkmadan, herkesi kucaklayan bir anlayışla Belediye Başkanlığı görevini yapmaya çalıştık. Gönül birlikteliği ile bu meydanları dolduruyoruz. Bu meydanlarda zorlama yok, bu meydanlarda toplama yok. Bu meydanlarda gönül birlikteliği var. Memleketin ayrıştığı, kutuplaştığı, sen dendiği, ben dendiği, senden dendiği, benden dendiği bu günlerde sizlerle beraber hangi siyasi partiye gönül verdiği önemli değil herkesle beraber birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, dostluk diyeceğiz, samimiyet diyeceğiz. Dostluklarımızı, kardeşliklerimizi, beraberliklerimizi pekiştirerek el ele, yan yana, omuz omuza ‘Sevdamız Çerkezköy’, ‘Sevdamız Türkiye’ demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ