"Amacımız erken yaşta çevre bilincini oluşturmak"

Edirne Belediyesi tarafından şehir merkezinde faaliyet gösteren ilkokullarda, "Atıkları Geri Kazanalım ve Sıfır Atık Proje Bilgilendirme" isimli eğitim projesi hayata geçirildi. Konuyla ilgili açıklamada

GÜNDEM 17.03.2019 16:38:00 0

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından başlatılan proje kapsamında şehir merkezinde bulunan 25 adet ilkokulda 4. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler ve sunumlar düzenleniyor. Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimi uzmanlarınca düzenlenen eğitimlerde, öğrencilere atık piller, atık bitkisel/sanayi yağlar, elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıklarının geri dönüşümleri ve bertaraftı konusunda bilgilendiriliyor. Aynı zamanda hava ve çevre kirliliği konusunda bireysel olarak önlem amaçlı yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilere farkındalık yaratıldığı ifade edildi.

 

"YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİK"

 

Atıkları Geri Kazanalım ve Sıfır Atık Proje Bilgilendirmesi hakkından açıklamada bulunan yetkililer “Okullarımız da ayrı zamanda bitkisel atık yağdan biyodizel elde edilmesi, temiz yakıt biyodizel kullanımının faydaları, hangi şekillerde geri dönüşümlerinin sağlandığı, elektronik atıkların insan ve çevreye verdiği zararlar, ömrünü tamamlamış lastiklerin zararları gibi hususları içeren bir eğitim sunumu da yapmaktayız.  Sunum içeriğinde eğitim videolarına da yer verilmektedir. Düzenlenen eğitim programında sıfır atık projesi kapsamında bitkisel atık yağların, elektronik atıkların, ambalaj, plastik, cam atıkların ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmaların önemine dikkat çektik. Bu kapsamda “Erken yaşta çevre bilincini oluşturmak ve bu kavramı içselleştirip, ilerleyen dönemlerde de çocukların bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerde, eğlenceli ve eğitici videolarla da sunumlar daha öğretici hale getiriyoruz. Ayrıca okullara ambalaj atığı kutusu, kağıt/karton, elektronik atık ve atık pil kutuları bırakılarak çocukların geri dönüşüme katkı yapmaları sağlanarak, ailelerini de bu konuda bilinçlendirme ve evlerinde de atıkları ayrıştırma sözü alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Seda AKYOL