Başkan Akay, yapacağı projeleri anlattı

31 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki gün Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Erzurum Tekmanlılar Sosyal Ya

GÜNDEM 17.03.2019 15:11:00 0
Başkan Akay, yapacağı projeleri anlattı

 

Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Erzurum Tekmanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Türkiye’nin 7 coğrafyasından, 81 ilinden işi için, aşı için bu topraklara gelen hemşerilerimizle ele, kol kola, omuz omuza bir 5 yılı geride bırakıyoruz. Çerkezköylülük bilinci ile önümüzdeki 5 yıla da yine el ele, omuz omuza, gönül gönüle yol alacağız. Tekmanlı hemşerilerimin mutluluklarına ortak olduğum için çok mutluyum. Derneğimizin başta Tekmanlı hemşerilerimiz olmak üzere kentimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

"KADINLARIMIZIN AİLE EKONOMİLERİNE KATKIDA BULUNMALARINI SAĞLADIK"

 

Başkan Akay, geride kalan 5 yılda Kızılpınar Mahallesi'ne ciddi altyapı ve üstyapı yatırımları yapıldığını belirterek, "90 kilometre kanalizasyon altyapısı yapıldı, 5 kilometre yağmur suyu hattı yapıldı. Üzerine 17 cadde ve 250 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı. Kızılpınar Mahallemize 21 derslikli bir okulu kazandırdık, Kapalı Pazar Yeri kazandırdık. Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Mahalle Evimizde kadınlarımızı buluşturarak, aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağladık" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

22 ADET YEŞİL ALAN VE PARK YAPILACAK

 

Başkan Akay, önümüzdeki 5 yılda Kızılpınar Mahallesi'ne 22 adet yeşil alan ve park yapılacağı belirterek, "Altyapısı tamamlanan Kızılpınar Mahallemizde üstyapı çalışmalarımız tüm hızı ile devam edecek. Ayrıca Kızılpınar Mahallemize 1 adet Kapalı Spor Salonu, 1 adet Futbol Sahası, 1 adet Kapalı Düğün Salonu yapılacak. 22 ayrı noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştireceğiz" dedi. Sözlerine devam eden Akay, Kızılpınar Kocameşe Piknik Alanı’na yatırımların devam edeceğini, Kocameşe’den Tepe Emlak Kontularına bağlantı yolunun yapılacağını, Kızılpınar ile Veliköy OSB arasındaki yolun açılacağını ve ayrıca Kızılpınar’a Trap Atış Alanı yapılacağı kaydetti.

 

 

 

 

"GELSİNLER DEĞİŞİMİ, GELİŞİMİ GÖRSÜNLER"

 

"Göreve geldiğimiz Nisan 2014 yılından beri birlik, beraberlik, kardeşlik diyerek, ayırmadan, kayırmadan bir Belediyecilik anlayışını ortaya koyduk. Ve bugünlere geldik" diyerek sözlerine devam eden Akay, önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.Vatandaşın iyi gününde kötü gününde, acısında mutluluğunda yanlarında olduklarını ifade eden Akay, "Hiçbir ayrımız gayrımız olmadı. Kucaklayan, sarıp sarmalayan bir anlayışla bu topraklara hizmet ettik" dedikten sonra geçtiğimiz yıllarda Kızılpınar’a ‘Çamurpınar’ diye eleştirilerde bulunanların bugün Kızılpınar’ın yapılmış cadde ve sokaklarında seçim çalışması yaptıklarını dile getirerek "Biz 5 yıl öncede bu sokaklarda, caddelerde seçim çalışması yaptık. O günkü manzarayı hatırlayanlar bilir. Su altyapısı tamamlanmış, her taraf çamur içinde bir Kızılpınar varken bugün altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış bir Kızılpınar’da seçim çalışması yapılıyor. Bundan 2-3 yıl önce Kızılpınar’a ‘Çamurpınar’ diyenleri buraya davet ediyorum. Gelsinler değişimi, gelişimi görsünler" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU