"Terör insanlık suçudur"

Çerkezköy'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, geçtiğimiz hafta Cuma günü Yeni Zelanda'da Cuma Namazı sırasında 2 camiye düzenlenen ve 49 Müslüman'ın

GÜNDEM 17.03.2019 15:49:00 0

Sivil toplum kuruluşları adına ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, sözlerine Çanakkale şehitlerini anarak başladı. Hatipoğlu “’Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ diyen Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına yazdıkları destan için minnet ve şikranlarımızı sunuyor, 18 Mart Çanakkale Destanının 104. Yılını kutluyor, aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

 

“CANİCE YAPILAN BİR KATLİAMDIR”

 

İnsanlığın terör ve şiddetin acımasız pençesinde kıvrandığını belirten Hatipoğlu “Hayatımızın her alanından terör ve şiddet hakimiyetini kurmuş durumda. Buna bir de kaprislerin ürünü yetersiz ve lüzumsuz savaşlar eklenince insanoğlunun kendi eliyle kendi dünyasını nasıl yaşanılmaz bir hale soktuğunu maalesef açıkça görürüz. Terör kimden, nereden gelirse gelsin gerekçe ne olursa olsun insanlık suçudur. Hiçbir ülke ya da kurum terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıdır. Maalesef 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’da Cuma Namazı sırasında 2 camiye düzenlenen silahlı saldırı sonucu 49 Müslüman kardeşimiz şehit olmuş ve 48 Müslüman kardeşimiz de yaralanmıştır. Bu olay Faşist bir zihniyetle hunharca, vahşice, canice yapılan bir katliamdır. Bu olay, dünyada yaratılmaya çalışan İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının başarılmaya başlandığı o kaygı verici noktayı açıkça göstermektedir. Baktığımızda, dünyada terörist olarak lanse edilen maalesef ki Müslümanlar ama ne yazık ki tek kanı dökülen yine Müslümanlardır, bu nasıl bir terörizm, bu nasıl bir zihniyettir. Hele ki amacı sadece ibadet yapmak olan savunmasız, silahsız insanlara saldırı düzenlemek nasıl bir korkak, hasta, sapık, cani bir zihniyetin ürünüdür, anlaşılması mümkün değildir. Müslüman kanı dökmek için yarışan ülkelerin vatandaşları da artık bireysel olarak bu düşmanlığa destek vermektedirler. Artık ülkelerin kaynaklarını sömürmek amacıyla terörizme destek veren ülkelerin İslam aleminin üzerinde tutukları kanlı ellerini çekmemsinin zamanı gelmiştir. Menfaatperest devletler kendi aralarında hakimiyet savaşı verirken, maalesef ki dökülen Müslümanların kanı, sömürülen ise İslam toprakları olmaktadır” dedi.

 

“MÜSLÜMANLARIN KANININ DÖKÜLMESİNDEN RAHATSIZIZ”

 

Olay için seçilen şehrin ismi dahil olmak üzere caninin Ayasofya Camisi, İstanbul ve Türkler için atmış olduğu tweette’in ayrıca düşündürücü olduğunu kaydeden Hatipoğlu “Bu cani zihniyettekiler unutmamalıdır ki, biz nasıl 3 gün sonra yıl dönümünü kutlayacağımız Çanakkale Zaferi’nde bu zihniyetin dedelerini bu topraklara gömmüşsek yeri geldiğinde bu zihniyetle gelenlerin torunlarını da yanlarına gömmeyi iyi biliriz. Biz artık Müslümanların kanının dökülmesinde gerçek manada rahatsız olmaktayız. Dünya siyasetinin bu olaya da kayıtsız kalmaması için, Müslüman ülkelerin ve liderlerinin bu konuda Müslümanları rahatlatacak gerçek bir dayanışma örneği göstermeleri, dünya gündeminde sonuç alınana kadar konuyu sıcak tutmaları ve olayın perde arkasındaki azmettirici kuvvetler dahil olmak üzere suçluların en ağır şekilde ceza alana kadar konuyu takip etmeleri bizlerin en büyük dileğidir” dedi.

 

İSLAM DÜNYASININ BAŞI SAĞ OLSUN

 

Hatipoğlu “Profesyonelce hazırlanmış bu terör saldırısının ayrıntılarında Sultan Murad Hüdavendiger’ı Kosova Savaşı’nda şehit eden kişinin İsmi, Viyana 1683 tarihi, İstanbul’un fethinin sembolü Ayasofya ile ilgili yazılanlar, Ermeni terör örgütlerinin sloganları ve Cumhurbaşkanımıza yönelik cümlelerde aziz Milletimize karşı bir saldırının da olduğu görülüyor. Zira, yüzlerce yıldır İslamiyete hizmet etmek için mücadele veren, gayret gösteren Türkler, bu günde dünyanın mazlum coğraflarında yaşayan Müslümanların dertleriyle dertleniyor, koruyuculuğunu yapmaya çalışıyor. Bu kalleş saldırı, genelde Müslümanlara – İslam dinine, özelde Türk Milleti’ne de yöneliktir. Tüm İslam alemini yakından ilgilendiren bu elem verici olayın bir birleştirici kuvvet olmasını temenni etmekteyiz. Cani duygularla yapılan bu katliamda şehit olan din kardeşlerime yüce Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileriz. Tüm insanlığın tüm İslam dünyasının ve tüm Müslümanların başı sağ olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU