Vatandaşlara projelerini tanıttı

Kapaklı Amasyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kapaklı Kars Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı

GÜNDEM 15.03.2019 15:24:00 0
Vatandaşlara projelerini tanıttı

 

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ilk olarak Kapaklı Amasyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

 

 

 

 

HERKESE "NE OLURSAN OL, YİNE GEL" DİYORUZ

 

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmalarının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "15 yıldır sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle vererek, partili partisiz ayrımı yapmadan Kapaklı’mıza hizmet ediyoruz. Birileri gibi insanları ayrıştırmıyoruz. Mevlana gibiyiz biz. ‘Ne olursan ol, yine gel’ diyoruz herkese. Kimseyi kutuplaştırmıyoruz. Hep söylüyoruz, Kapaklı’da beka sorunu yok. Kapaklı’da dostluk var, kardeşlik var, bolluk var, bereket var, huzur var, 120 bin kişilik çok büyük bir aile var Kapaklı’da. Aile olmanın gerekleri var. Hele Kapaklı gibi büyük bir aileye mensupsan çok büyük sorumlulukları var. Bizler bu sorumluluğun bilincinde olarak her zaman halkımızla iç içe olduk. Mutlu gününde de acı gününde de vatandaşımızın yanında olduk. El sıkmak için, halkı kucaklamak için seçim zamanını beklemedik.  Şimdi bakıyorum birileri vatandaşın elini sıkmak için sokak sokak insan kovalıyor. Vatandaş da haklı olarak soruyor, kim bu adam? Bu sefer de vatandaşa kızıyor. Niye kızıyorsun kardeşim, vatandaşın ne suçu var? 5 senede bir sokağa çıkarsan vatandaş da sorar tabi kim bu adam diye" sözlerine yer verdi.  

 

 

 

"ZORLA GÜZELLİK OLMAZ"

 

Sözlerine devam eden Başkan Mandalı, "15 yıldır söylüyoruz biz buna ‘Vatandaşa kızarak, bağırarak sevdiremezsin kendini’. Zorla güzellik olmaz. ‘Git vatandaşla iç içe ol, halini hatırını sor, elini sık’ diyoruz. Bu gidiyor vatandaşın boğazını sıkıyor. Biz rüzgar olsak tek bir dalı incitmeyiz, yağmur olsak bereketle düşeriz. Alın teri döktüğümüz toprağa biz, 15 yıldır bu anlayışla hizmet ediyoruz sizlere" dedi.

 

"KAPAKLI HER YIL BİNLERCE GÖÇ ALIYOR"

 

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, programda 2019 – 2024 yılları arasında Kapaklı’da hayata geçireceği projelerin videosunu vatandaşlarla paylaştı. Mandalı, "Gördüğünüz gibi yeni dönemde yine Kapaklı’nın gelişimi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İzlemiş olduğunuz projeler hakkında arkadaşlarımız sizlere kitapçıklar dağıtacak. O kitapçıklarda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca şu an bulunduğumuz alan ile ilgili de bir projemiz var. Amasyalılar Meydanı projesi ve Hürriyet Caddesi Prestij Cadde projesi. Kardeşlerim sizlere sunduğumuz her projeyi yapacak güçteyiz. 15 yıldır bu topraklara hizmet ediyoruz. Kapaklı her yıl binlerce göç alıyor. Bu göç dalgası, hizmet ihtiyacını da sürekli artırıyor. Buna rağmen 15 yıl boyunca bir kuruş faiz ödemedik. Çok şükür borçsuz bir Belediyemiz var" açıklamasında bulundu.

 

"BİZ HİZMETİ ZATEN YAPIYORUZ SEN GÖLGE ETME YETER"

 

Başkan Mandalı, beş yıldır ilçe konumunda olan Kapaklı’da hastane ve adliyenin bulunmadığını belirterek, "Çevre yolumuz perişan, kavşağımız perişan ama şimdi birileri çıkmış konuşuyor, ‘Ben devlet yatırımı getireceğim’ diyor. Adama sorarlar kardeşim. Neredeydin bu zamana kadar? Hepinizin bildiği gibi yanı başımızda birçok sanayi kuruluşu var. Zaten hava kalitemiz çok kötü. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de termik santral belası sardılar başımıza. Neyse ki sizlerin de desteğiyle bu belayı durdurduk! Biz bu beladan kurtulmak için mücadele ederken bu arkadaşımız koltuğundan olmasın diye sesini bile çıkaramadı? Yahu senin Kapaklı’ya nasıl bir faydan dokunacak be adam?  Hepinizin bildiği gibi yollarımızı asfaltlamak için Karaağaç’a geçici bir asfalt plenti kurduk. Ancak bizim hizmet etmemizi istemeyenler iktidar gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdu. Hem sizleri hizmetten mahrum bıraktı hem de kamuyu zarara uğrattı. Şimdi de çıkmış ‘Hizmet edeceğim’ diyor. Biz hizmeti zaten yapıyoruz. Sen gölge etme yeter!" ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kapaklı Amasyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından Kapaklı Kars Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne giden Mandalı, yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirerek, seçilmesi halinde yapacağı hizmetlerden bahsetti.

 

Haber / Özge MERİÇ