Türk Dünyası'na Seyahat

Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında "Türk Dünyası'na Seyahat 3 Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan" konul

GÜNDEM 15.03.2019 14:34:00 0
Türk Dünyası

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü 1. Merkezi Derslikler Binası 105 numaralı Salon’da düzenlenen panelde, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Ertuğrul Karakuş ve Dr. Abdulkadir Atıcı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ayşenur Alkan ve Şeydanur Kantarcı bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

BİLGİLİ DENEYİMLERİNİ ANLATTI

 

“Türk Dünyası’na Seyahat 3 Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan” konulu panel kapsamında İLESAM ile bir dizi kültürel etkinliğe katılmak için Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bulunup araştırma ve gözlemler yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karakuş seyahati ile bilgili deneyimlerini anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Karakuş, Türk Dünyası edebiyatlarının en önemli isimlerinden Anar RIza’nın ses kaydını ve Cengiz Aytmatov’un oğlu Asgar Aytmatov’un “Kırklareli Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencilerine özel mesajlar içeren” ses kaydını farklı bir deneyim olarak katılımcılarla paylaştı.

 

İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

 

Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Atıcı da, bilimsel bir program için bulunduğu Moğolistan’daki gözlemlerini resimler eşliğinde aktarırken özellikle Köktürk Yazıtları ve Orhun Nehri ile ilgili paylaştığı görseller ilgiyle izlendi. Akabinde 2018 yaz döneminde “4.Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu” kapsamında Kazakistan’da bulunan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ayşenur Alkan ve Şeydanur Kantarcı da sahada çektikleri fotoğraflar eşliğinde Kazakistan ile ilgili tecrübelerini paylaştı.  Büyük bir ilgiyle takip edilen panel, sunum yapan katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber / Emrullah ELMA