'Atatürk bu milletin kalbidir'

Yeri Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 milyonluk yatırımla yapılan Atatürk Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 14.03.2019 17:44:00 0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören brifingin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Bu mutlulukları, bu heyecanları yaşamak için verilen mücadeleler, emekler olduğuna dikkat çeken Akay, “Bu yola omuz koyanlarla engellemek için çaba gösterenlerin mücadelesi var. Bunun sonunda yalanları ve iftiralara görmek var. Eserlerimizin ortaya çıktığı anlarda bile bir sürü sıfatları olan insanların senin ismini telaffuz edememesi, seni görmezden gelmesi çalışmalarına şahit olmak var” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, kimseyi üstün görmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; önüne sonsuz engeller yığacaklardır, fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, bir hiç sayarak, kimseden yardım görmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse söyleyenlere gülüp geçeceksin” sözlerini anımsatan Akay “İşte bizler, Atatürk’ün çocuklarına öğretilen mücadele azmi tam da budur. Biz onun bize öğrettiği mücadeleyi örnek olan Atatürk’ün evlatlarıyız” dedi. 1984 yılında ilkokula giderken, tiyatro seyretmek için gittiği Halk Eğitimi Merkezi’ne 35 sene sonra Belediye Başkanı olarak gittiğini dile getiren Akay, “Çerkezköy’ün 35 yıllık kaderini değiştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan Allah bin kere razı olsun” dedi. Çerkezköy’e Kültür Merkezi’nin daha önceki stratejik planlarda sürekli olduğunu ifade eden Akay, “2009 yılında bu topraklarda dolaşırken bazı sözler verilmiş. Temel atma töreninde ‘Birileri söz verdi ama temel böyle atılır’ demiştim. Şimdi diyorum ki o söz nasıl verilir, nasıl yerine getirilir sizlerin takdirine bırakıyorum. Allah herkese tutabileceği sözleri vermeyi ve yerine getirmeyi nasip etsin” dedi.

 

 

 

 

MÜCADELE İÇİNDE 5 YIL GEÇİRDİK

 

Belediye Başkanı Vahap Akay “Bizler bu mücadeleyi verirken birileri bizleri yok saymaya, karalamaya, küçümsemeye çalışırken, yapılanları görmezden gelmeye çalışırken bunlar tutmayınca bunlarla iftira atmaya, karalamaya çalışırken biz hiç birine aldırmadan başımız dik, alnımız ak bu milletin karşısına çıktık ve gerekeni de yaptık. Bu sözleri söyleyenlerin dediklerine gülüp geçen, sadece işi ile, görevi ile ilgilenen, verdiği sözleri yerine getirmekle mücadele eden bir 5 yıl geçirdik. Bu sebeple bizler dünü unutmadan, bugünü hatırlayarak, değişimi Çerkezköylü hemşerilerimle paylaşarak, yaşayarak geleceğe sizlerle beraber gururla, mutlulukla, emin adımlarla yürüyoruz. Herkesi sarıp sarmalayan, kucaklayan bir anlayışla 5 yıl boyunca hizmet ettik. Sizlerden aldığımız güçle de yeni döneme Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

 

 

 

 

“BİZİ BU GÖREVE MİLLET GETİRDİ”

 

Geçtiğimiz günlerde bir ziyarette AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın kendisi için “Bir gazla belediye başkanı oldu” dediğini anımsatan Akay “Siyasette Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliklerine getirilme tarihleri belirlidir. Bizi bu göreve bu millet getirdi. Birilerinin dediği gibi gaza gelinerek Belediye Başkanı olunmuyor. Bizleri bu göreve getiren bu millete, bu insanlara bir defa saygılı olmayı öğreneceksin. Görevi veren milletine güveneceksin. O yüzden çıkıp kendini bu millete doğru anlat. Doğru anlatabilirsen ne ala. Ben 5 yıl boyunca vatandaştan, milletimden aldığım bu vazifenin sorumluluğunu bilen, bununla yaşayan bir Belediye Başkanıyım. Dolayısı ile bu işler gaza gelme ile olunmuyor, gaza gelerek Belediye Başkanı da olunmuyor. Belediye başkanı da yapan milletin ta kendisidir. O yüzden sen de millete saygılı olacaksın. Bunun başka bir çaresi yok” dedi.

 

“PAPUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ”

 

Hiç kimsenin mikrofonu eline alıp, atıp tutması ile meydanları boş bırakacak biri olmadığını dile getiren Akay “Şimdi dün demişler ki, millete park yapmışız, bahçe yapmışız adını Salıncak Belediyesi koyacaklarmış. Yav arkadaş, sen 5 sene evvel bu topraklarda, bu insanların parkına, bahçesine gidemeyecek durumda olduğunun farkında mıydın acaba? O zaman bu memlekette neler yaşanıyordu? Sen neredeydin, bunlardan haberin var mıydı acaba? Bu insanlar, bu vatandaşlar kapısının önündeki parka, bahçeye gidemeyecek, bu insanı durumdan dahi Çerkezköy’ü uzaklaştırmış durumdaydınız. Çerkezköy’ü yeni yeşil alanları ile, 118 noktasında yaptığımız park ve bahçe çalışmaları ile Kadir Başkanımın emeği ile bir büyük Kent Park ile buluşturduk. O Kent Park senin ‘İki Salıncak’ demenle değerini kaybetmez. Biz o parklarda, bahçelerde bir anneye, çocuğunu parka götürme özgürlüğünü geri teslim ettik. Sen bu özgürlüğü bile bu insanların zamanında elinden almışsın elinden. Senin öyle ‘Salıncak Belediyesi’ demene papuç bırakacak değiliz.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

5 yıl boyunca Çerkezköy halkından aldığı emaneti en iyi şekilde taşımak için elinden geleni yaptığını ve bu topraklara hizmet etmeye çalıştığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şimdi yeniden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımla beraber el ele, kol kola, omuz omuza yeni Çerkezköy’ün yeni 5 yılı için bir büyük mücadelenin arifesindeyiz. Seçime 18 gün kala yeni hedeflerimizi, projelerimizi kapı kapı gezerek anlatmaya çalışıyoruz. Çıktığımız bu yolda inşallah Allah bizleri sizlere mahcup etmeden yeni 5 yılda hep beraber yol alacağız. Sizlerle beraber el ele, kol kola 2024’e kadar ‘Sevdamız Çerkezköy’ demeye devam edeceğiz” dedi. Akay konuşmasının ardından salondakilerle birlikte selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

 

“BU KALP EBEDİYEN ATMAYA DEVAM EDECEKTİR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ’da 4 farklı ilçede kültür merkezi temeli attıklarını belirterek “Bir hafta sonra Kapaklı’dakinin açılışını da yapacağız. 2019’un sonuna doğru da Ergene ve Saray Kültür Merkezlerini de açacağız” dedi. Tekirdağ’ın Türkiye’de nüfus artışında ikinci sırada olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ’ın 5 yıl içerisinde bir Çerkezköy kadar nüfusu arttı. 11 ilçeye 11 okul yaptık. İsmini ne koyalım diye belediye başkanlarına sorduğumuzda ya Mustafa Kemal dediler, ya Atatürk dediler, ya Cumhuriyet dediler, ya İsmet İnönü dediler. Son yıllarda yıpratılmaya çalışılan ama hiçbir zaman yıpratamayacakları bu isimleri koyduk. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir, bu ülke ebediyen var olacaktır ve bu kalp ebediyen atmaya devam edecektir” dedi.

 

“YENİ MECLİSİ ÇERKEZKÖY’DE AÇACAĞIZ”

 

2014-2019 döneminin son meclis toplantısını Çerkezköy’de yaptıklarını anımsatan Albayrak “Orada bir mesaj vardı. Kapanışı burada yapıyoruz, Nisan 2019’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bizi burada ağırlayacak ve yeni meclisi yine Çerkezköy’de, bu Kültür Merkezi’nde açacağız” diye konuştu. Albayrak, yeni dönemde Çerkezköy’e yapacakları yatırımlar hakkında da bilgi verdi. CHP

 

“KİMSE ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZ”

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de açılışta yaptığı konuşmada “Sorunların çözülmesi için sorunları bilmek lazım. Ama Çerkezköy’de geçmişte bunların yapılmadığını biliyoruz. ‘Belediyeler iktidar ile birlikte coşacak’ diyenlerin geçmişini biliyoruz. Çerkezköy 10 yıl boyunca iktidar partisi tarafından yönetildi. Bugün ne mutlu bize ki bir kültür merkezinin açılışın yapıyoruz. Bizim onlarla eğitime, kültüre, sanata bakışımız aynı değil. Onlar kültürü sınırlı bir popülizm aracı olarak görüyorlar. Eğitimi kindar nesiller yetiştirmenin bir adı olarak görüyorlar. Biz eğitimi çağdaşlaşmak için herkese sunulması gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Kültürü bizim için dünyamızı zenginleştiren bir yaşam biçimi olarak görüyoruz. Sanatı evrensel değerlendiriyoruz. Geleceğimize bırakacağımızı en önemli şey kültürümüz ve tarihimizdir. Geçmişe sahip çıkmak lazım. Onlar için Atatürk ve İsmet İnönü iki ayyaş, zaten Kurtuluş Savaşı da vermedik biz. Zaten denize de dökmedik. Ama ne yaparlara yapsınlar kimse ne geçmişte verdiğimiz mücadelenin, ne Kurtuluş Savaşı’nın ne bağımsızlık mücadelemizin ne de bugün bizim 5 yılda Tekirdağ’da yaptıklarımızın üzerini örtemez” dedi. İktidarın millet ittifakı için sarf ettiği “zillet, illet” söylemlerini anımsatan Yüceer “Bunlar bölücü söylemler. 3-5 oy için bir toplumu ayrıştırmaya, kardeşi kardeşe düşman etmeye değmez. Çünkü bunun bedelini kuşaklar sonrası çocuklarımız ödemeye devam eder. Bu vatanda acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, bayrağımız ortak. Türkiye büyük bir aile. Bu aileyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek ” dedi.

 

“MARTIN SONUNU BAHAR YAPACAĞIZ”

 

Termik santral ile ilgili de konuşan Yüceer “Bakan geçen gün açıklama yapmış. Kaç ay geçti, bu termik santral yapılacak mı yapılmayacak mı dedik. Tık yok. Şimdi açıklama yapmış bu projeyi iptal ettik diye. Hala buraya termik santral yapmayacağız demiyor. Bu projeyi iptal ettik diyor. Yemezler. Bunların seçim yatırımı olduğunu farkındayız” dedi. Belediye başkanlarına destek olacaklarını söyleyen Yüceer “Bizler parlamentoda, sizler burada o desteği sağlayacaksınız. Çerkezköy’de belediye başkanımız Vahap Akay’a büyükşehirde Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, diğer ilçe belediye başkan  adaylarımıza sonuna kadar destek olacağız ve Allah’ın izniyle martın sonunu bahar yapacağız” dedi.

 

“TAKDİR SİZLERİN”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da açılışta yaptığı konuşmada “Birileri sadece konuşur birileri de icraat yaparlar” dedi. Tekirdağ’daki yatırımlarla ilgili konuşan Aygun, 5 yıl içinde 4 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek “Onlar hizmet ederken, genel bütçeden Tekirdağ’ımıza genel bütçeden 5 yılda 786 milyon lira para gelmiş. Biz vatandaşımızın hayatlarını kolaylaştıracak tesisler yaparken onlar cezaevi yapıyorlar. Takdir sizlerin” dedi. Programda son konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak yaptı. Öztrak “Başkanlarımız gerçekten gururlu konuşma yaptılar. Bizim başkanlarımızda metal yorgunluğu yok, heyecan var” dedi. 5 yıl boyunca Tekirdağ halkının devlete 27 milyar TL vergi ödediğini, bunun karşılığında Ankara’nın 837 milyon lira verdiğini kaydeden Öztrak “Benim Büyükşehir Belediyelerim ve ilçe belediyelerim bu beş yılda 4 milyar TL harcadı. Koca Ankara’nın gönderdiği paranın 4 katı para harcamışlardır” dedi. 

 

“KIRMIZIYI GENEL SEÇİMLERDE GÖSTERECEĞİZ”

 

Öztrak “Milletin hakkını yiyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye ciddi bir krizde. Sokaktaki insanlar ekonomi konuşmamı istiyorlar. Arazimizin tapusunu arabaların ruhsatını, bankalara kaptırmaktan korkuyoruz diyorlar. Bir yılda işsiz sayısının ne kadar arttığını biliyoruz. 4 milyon geçilmesin diye matematik oyunu yapsalar da gerçek rakam 7 buçuk milyon işsiz var. Bu işsiz sayısı dünyada 93 ülke nüfusundan daha fazladır. Biz tencere boş diyoruz, onlar bize terörist diyor. CHP Atatürk’ün kurduğu ve iki büyük eserim dediği iki şeyden birisidir. Cumhuriyet ve cumhuriyet halk partisidir” dedi. 31 Mart seçimlerinin genel seçim değil, belediye başkanlığı seçimi olduğunu söyleyen Öztrak “Her yerde yüzde 60’ı aşacağız. Bu başarıyı yakalayacağımızdan eminim. Millet işbirliği yaptık. Sandıkta büyük millet ittifakını hedefliyoruz. Metal yorgunu olmayan, Türkiye’de en başarılı belediyeciliği yapan CHP’li millet ittifakının belediyecilik anlayışına sizlerden oy bekliyorum. Milleten kopan, saraylarında oturup ejder suyu içen, atanamayan öğretmenlere ‘sınav sınav gezeceksiniz’ diyen, kendi bakanına sınavsız bakanlık veren, amcaoğluna genel müdürlük veren, saraydaki sosyetenin çocuklarına bol keseden danışmanlıklar verip milletin insanlarına ‘sınav sınav gezeceksiniz’ diyenlere millet olarak sarı kart gösteriniz. Kırmızıyı genel seçimlerde göstereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU