Organları, 3 hastaya umut oldu

Özel Optimed Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki kadın hastanın organları, 3 hastaya umut oldu. İstanbul'dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleş

GÜNDEM 14.03.2019 17:34:00 0
Organları, 3 hastaya umut oldu

Beyin kanaması geçiren ve Özel Optimed Hastanesi’ne getirilen 49 yaşındaki kadın hasta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

 

49 yaşındaki kadın hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Özel Optimed Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uz. Dr. Zeynep Aras ve Uz. Dr. Özgü Özkan, Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan ve Başhemşire Sevda Sümbül, hastanın ailesini organ bağışı konusunda bilgilendirirken, ailenin, organ bağışına izin vermesinin ardından İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Test ve tahliller sonunda hastanın iki böbreği ve kalbinin nakil için uygun olduğu tespit edildi.

 

ORGANLARI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ALINDI

 

İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından yapılan operasyonlar ile organlar başarılı bir şekilde alınarak, merhumun böbrekleri İstanbul İstinye Üniversitesi Hastanesine, kalbi ise Şişli Florance Nightingale Hastanesi’ne gönderildi.

 

3 KİŞİ HAYATA TUTUNDU

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, “Bu genç hastamızı kaybettiğimiz için üzgünüz, ailesine ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz” dedi. Organ bağışının önemine dikkat çeken Çalışkan, bu bağış ile 3 kişinin hayata tutunduğunu dile getirdi. Hastane olarak hızlıca organları bekleyen hastalara ulaşmasında zamanla yarıştıklarını belirten Çalışkan, “Organ bağışı konusunda hastalara ve hasta yakınlarına gerektiğinde sözlü, gerektiğinde bilgilendirme broşürleri ile bilgi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Organ nakli için hastaya önce beyin ölümü tanısı konuldu. Ardından hastanın ailesinden izin alındı. Bu süreçlerde bazı aileler organ nakline sıcak bakarken, bazı aileler ise acılarını daha da çoğaltacak endişesi ile bağışa yanaşmıyor” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU