Tekirdağ'a 4 katrilyonluk hizmet

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatlarını ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi olar

GÜNDEM 13.03.2019 18:54:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dün Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti.

 

“KAZANACAĞIMIZDAN HİÇBİR ŞÜPHEMİZ YOK”

 

Saat 13:00’da Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Albayrak, İlçe Başkanı Engin Camcı, belediye meclis üyesi adayları ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı, seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak “CHP olarak tüm ekiplerimizle sahalardayız. Çerkezköy’ü karış karış dolaşıyoruz. 2 mahallede miting şeklinde kahve toplantısı yaptık, 8 mahallede daha yapacağız” dedi. Camcı, kazanacaklarından hiçbir şüphelerinin olmadığını dile getirdi.

 

“NE KADAR İHMAL EDİLDİĞİNİ GÖSTERGESİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da “Yoğun bir çalışma ortamındayız. Bir yandan kendi görevlerimiz de var. Ama siyasal süreç de başladı. 15 gün sonra yerel seçimler yapılacak. Bu seçimler çok önemli. Bunun bir siyasal boyutu var ülke genelinde, bir de yerel boyutu var. Çerkezköy Kapaklı ile ayrılmadan önce yaklaşık 165-170 bin nüfusu vardı. 300 kilometrekare arazisi vardı. Kapaklı ayrılınca nüfus 112 bine düştü. Burası bir sanayi merkezi” dedi. Ana vizyonlarından bir tanesinin sanayi vizyonu olduğunu söyleyen Albayrak, “1541 sanayi kuruluşu var. 150 bin çalışan var. 12 tane OSB, 1 tane Avrupa serbest bölgesi var. Alabildiğine geniş bir sahadayız. Türkiye’de ilk 500’e giren fabrikaların 50 tanesi de Çerkezköy’de. Çerkezköy OSB, Türkiye’nin sayılı OSB’lerinden bir tanesi. Böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmak oldukça önemli. Vahap başkan ile beraber bu göreve talip olduğumuz 30 Mart 2014’te çok kişi Çerkezköy’ü alamayacağımızı düşünüyordu. 2 dönem, 10 yıl burada Çerkezköy Belediye Başkanısınız. Ve iktidar da sizden. Çerkezköy’ün sorunlarının tamamının bu 10 yılda çözümlenmiş olması gerekiyordu. 17 yıldır iktidar var. 17 yıldır sanayi vizyonu, tarım hayvancılık vizyonu, lojistik vizyonu, üniversite vizyonu, turizm vizyonu, geniş geniş vizyonlar var. Ben yeni kurulan bir büyükşehir belediyesi olarak 5 yıl içerisinde 172 projede 800 milyon lira yatırım yaptıysam, Tekirdağ’ın bir bu kadar daha ihtiyacı varsa Tekirdağ’ın 17 yıldır AKP iktidarı döneminde ne kadar geri kaldığının, ihmal edildiğinin en güzel göstergesidir” dedi.

 

“YATIRIMLARIN YÜZDE 95’İNİ TAMAMLADIK”

 

2014 yılında göreve başladıktan 10 gün sonra Çerkezköy’de su baskını olduğunu anımsatan Albayrak, “Çerkezköy geçmiş dönemde de 2 tane büyük taşkın yaşadı. Biz göreve geldiğimizde bu sorunları kucağımızda bulduk. Altyapılardan başlayarak birer birer bunları ele aldık” dedi. 5 yıl boyunca bütün yatırımları tamamlamaya çalıştıklarını ve yüzde 95’inin tamamlandığını belirten Albayrak “Çerkezköy’ün çok önemli sorunları vardı. En canlı örneği Kavak Dere. Kültür Merkezi ihtiyacı vardı. Her yıl nüfusu yaklaşık 10 bin artıyor. 14 Mart Perşembe günü saat 14:30’da gururla açacağımız Kültür Sarayı örnek bir kültür sarayı olacak. Bir hafta sonra Kapaklı’daki kültür sarayını açacağız. Çerkezköy’ün olimpik yüzme havuzuna ihtiyacı vardı, onun da temelini attık. Tekirdağ her taraftan göç alıyor. Her yıl 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyaç var. 11 ilçeye 11 tane okul yaptık. 25 tane okulun içme suyu hatlarını değiştirdik” dedi.

 

PARTİLİLERİN KARŞISINA KİTAPÇIKLARLA ÇIKTI

 

Kızılpınar’da yapılan çalışmalarla ilgili de konuşan Albayrak “Kızılpınar’ın altyapısı, kanalizasyonu yoktu. Kızılpınar’ın altyapısının değişmesi bana göre tarihi bir olaydır. Ama bunu yaparken, siyasal karşıtlarımız her gün tehdit ettiler. Hemen çamurlu fotoğraf çekip sosyal medyaya koyuyorlar. Hadi şimdi çeksinler. Hepsi pırıl pırıl oldu” dedi. Yarım kalan bazı işlerinin de olduğunu, bunları yeni dönem planlarının arasına koyduklarını söyleyen Kadir Albayrak “Çerkezköy’e çok önem veriyoruz. Bu göreve gelenler hesap vermelidirler. Şimdi hesap verme zamanı” dedi. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 11 ilçeye yapmış olduğu hizmetlerin yer aldığı 4 kitapçığı ve yeni dönem yapacakları projelerin yer aldığı kitapçığı partililerle paylaşan Albayrak, CHP ziyaretinin ardından İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

İYİ PARTİ’Yİ DE ZİYARET ETTİ

 

İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve partililer tarafından karşılanan Albayrak, “Çerkezköy bu dönem güzel yatırımlar aldı ve adım adım iyi bir yere doğru gidiyor. 5 yıl çok hızlı geçti. Hem iktidarın hem de yerel yönetimin aynı partide olmasının avantajını Çerkezköy maalesef 2 dönem kullanamadı. Çoktan Çerkezköy’ün sorunlarının çözümlenmiş olması gerekiyordu. 2014-2019 döneminde birer birer bunlar çözüm aşamasına geldi ama Çerkezköy’ün gerek nüfus artışı, gerek konumu, gerek sosyo ekonomik durumu itibariyle bu yatırımların daha da artması gerekiyor. Yeni dönemde sizlerin de desteğiyle hep beraber önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi. CHP ve İYİ Parti ittifakının Çerkezköy’de çok güzel yürüdüğünü söyleyen Kadir Albayrak “Büyükşehir Belediyesi olarak 1 katrilyon 800 milyonu buluyor hizmetlerimiz. İlçe belediyelerimizin 5 yıllık hizmetlerini de ekleyince yaklaşık 4 katrilyonluk yatırım yapmışız. Bir bu kadar daha ihtiyacı var. Oysa 17 yıldır tek başına iktidar var Türkiye’de. Her dediğini yaptırabilecek güce sahip. Ama Tekirdağ arzuladığı hizmetleri alamadı” dedi.

 

“KALBEN VE İSTEYEREK DESTEKLİYORUZ”

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de “Millet ittifakını desteklerken zorla ya da zorlanarak değil, kalben ve isteyerek destekliyoruz. Biz sizi anlatmak için sahaya çıktığımızda biz anlatmadan vatandaşlarımız teveccüh gösteriyor zaten. Biz sadece geçmişte yaptığınız emeklerinizin üstüne bir kere daha hatırlatma gayretindeyiz. Kalan süreçte de hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU