Tekirdağ Kent Konseyi Binası açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tekirdağ Kent Konseyi Binası düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 13.03.2019 19:54:00 0
Tekirdağ Kent Konseyi Binası açıldı

Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Kent Konseyi’nin açılışına, Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Hakan, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, davetliler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

“KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşma yapmasıyla devam etti. Başkan Albayrak, "Tekirdağ'ın bir medeniyetler kenti olduğunun bilinciyle günümüze ulaşan kültür varlıklarını bugüne ve yarınlara kazandırmaya devam ediyoruz. 2014 yılından bu yana pek çok kültür varlığımızı restore ederek hizmete sunduk. Tabii tarihi binaların restorasyonunun yapılması kadar korunması ve yaşatılmasının da önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayışla restore etmiş olduğumuz bu binayı Tekirdağ Kent Konseyi'ne tahsis ettik. Süleymanpaşa ilçemizin Gündoğdu?Turgut Mahallesi'nde bulunan bu tescilli tarihi bina 2013 yılında Tekirdağ Belediyesi tarafından kamulaştırılmış ve 2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetine geçmiştir. Restorasyon projesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış ve Yapım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan yüzde 60 oranında katkı payı alınarak toplam 1 milyon 65 bin 657 TL 31 Kuruş bedel ile restorasyonu yapılmıştır. Kentimizin önemli bir kültür varlığı olan bu yapı günümüz itibariyle Tekirdağ Kent Konseyi Binası olarak hizmet veriyor. Kentteki bütün tarihi yapıların onarılması Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda olmamasına rağmen kültür varlıkları yaşatmayı görev edindik. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile kültürel dokunun yaşatıldığı sokaklar oluşturmayı ve kültür varlıklarımızı gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“RESTORASYON ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR”

 

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk beş yıllık hizmet dönemimizde bin 53 adet tescilli kültür varlığından 107 adedinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini, 26 adedinin ise restorasyonunu gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz her bir restorasyon çalışması ile kentimiz yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıklarına yeniden kavuşuyor. Büyükşehir Belediyemizin beş temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında Tekirdağ ilimizi tarihi mekânları ve kültür varlıklarıyla anılan bir kent haline getirme konusunda kararlıyız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz restorasyon projemizin kentimize hayırlı olmasını diliyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. Ayrıca bu binanın kamulaştırılması noktasında bizlere yardımcı olan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in babası Nazmi Yel'e çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Albayrak’ın ardından program diğer protokol üyelerinin konuşmalarını yapmasıyla devam etti. Restorasyonu tamamlanan Tekirdağ Kent Konseyi'nin açılışı, kurdele kesimi ile yapıldı. Daha sonra katılımcılar açılışı düzenlenen binayı gezerek incelemelerde bulundu.

 

Haber/ Özge MERİÇ