Mehmet Akif Ersoy anıldı

Tekirdağ Valiliği tarafından İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 98'nci Yıl Dönümünü Kutlama ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

GÜNDEM 12.03.2019 12:11:00 0
Mehmet Akif Ersoy anıldı

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin,  resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"İSTİKLAL MARŞIMIZ VE MEHMET AKİF ERSOY"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma programında, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Eker'in konuşmasının ardından daha önce Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayan resim, şiir ve kompozisyon ile İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında, dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Program, Süleymanpaşa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerin sunulması ile sona erdi. 

 

Haber / Seda AKYOL