Yemekte bir araya geldiler

Çorlu Bakkallar Odası tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla yemek programı düzenlendi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı yemek programında konuşan TBMM Başkan?

GÜNDEM 11.03.2019 13:54:00 0
Yemekte bir araya geldiler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu Bakkallar Odası tarafından verilen yemeğe katıldı. Düzenlenen yemekte, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, yöneticiler ve oda üyeleri de yer aldı.

 

"DEVLETİN MİLLETİ DEĞİL, MİLLETİN DEVLETİ OLUR"

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile doğrudan milletten destek alan bir hükümet oluşturduklarını ifade eden Şentop, "Devletin milleti değil, milletin devleti olur. Anayasa ile ilgili zihniyet, paradigma farklılığını da devletin milleti anlayışından milletin devleti anlayışına geçmek olduğunu ifade ediyorduk. Milletimiz gerek bu topraklarda gerekse de başka coğrafyalarda birçok devlet kurmuştu. Zaman içerisinde kurduğu devletin teşkilat yapısını yenilemiştir. Devlet zamanın şartlarına göre teşkilat yapısı olarak değişiklikler gösterebilir. Onun için devletin milleti olmaz, milletin devleti olur. Bu bakımdan devlet-millet bütünleşmesi önemli. Milletin de devletine güvenmesi lazım" ifadelerini kullandı. Konuşma sonrası Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, Şentop'a hediye takdim etti.

 

Haber / Özge MERİÇ