"Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye, 5 yıldır neredeydin?"

Kapaklı'da 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 4.dönemi için yeniden aday olan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, düzenlenen programla meclis üyesi adaylarını ta

GÜNDEM 10.03.2019 21:07:00 0

Kapaklı’da 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 4.dönemi için yeniden aday olan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, düzenlenen programla meclis üyesi adaylarını tanıttı. Bugün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı’da İrfan Mandalı’yı desteklediklerini belirterek “Biz yalnızca İYİ Parti ya da CHP seçmenlerinin oylarına değil, tüm Kapaklı'daki 80 bin seçmenin oylarına talibiz” derken, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de Çetin’in ardından konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin “Kapaklısına sevdalı, halkın adamı İrfan Mandalı ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bir dönem daha destan yazmaya hazırız. Mart'ın sonu bahar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“YAPMAYACAĞIZ DEMİYOR”

 

Aday tanıtımında konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise Tekirdağ'da ittifak olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı 11 ilçede desteklediklerini belirterek, Kapaklı’da da İrfan Mandalı’yı kayıtsız şartsız desteklediklerini dile getirdi. Termik santral ile ilgili de konuşan Kaplan “'Termik Santral projesini kaldıracağız' diyorlardı, şimdi 'Müjde doğalgaz bulduk' diyorlar. Buna kargalar bile güler, bizim Trakyamızın her yerinde zaten doğalgaz var. Enerji Santral için 'Kömürümüzde yeterli değerleri bulamadık' diyor; 'Yapmayacağız' demiyor” dedi. Programda CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de konuşma yaptı. Yüceer “Bizim anlayışımızda rant yok kent kültürü var. Betona değil geleceğe yatırım var. Bu anlamda geçtiğimiz dönemden bu döneme kadar tüm belediye başkanlarımız Tekirdağ’ın çehresini değiştirdiler. İrfan Mandalı vizyonlarıyla, çalışma azmiyle, Kapaklı ve ülke sevdasıyla Kapaklı’yı yeniden uçuracaktır. Elbette eksiklerimiz var ama yapılacak çok işimiz var” dedi.

 

 

 

 

“17 YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ?”

 

Çerkekzöy ve Kapaklı’ya sık sık bakanların geldiğini söyleyen Yüceer “17 yıldır neredeydiniz. Seçimlere 20 gün kala gidip geliyorsunuz” dedi. ‘Beka sorunu var’ diyen Cumhur ittifakını da eleştiren Yüceer “Beka sorunu AK Parti ve MHP saltanatının beka sorunudur. 17 yıldır iktidardalar istedikleri kanunu çıkardılar, istediklerini atadılar. 17 yıldır beka sorununu çözemediniz, yerel seçimlerde mi çözeceksiniz? Çocuk mu kandırıyorsunuz?” dedi. Millet ittifakı ile güç birliği kurduklarını söyleyen Yüceer, hedeflerinin Tekirdağ’da yine 12-0 yapmak olduğunu dile getirerek “Demokrasi ve millet üzerine kurulan ittifakı bozmaya çalışıyorlar. Onların ucuz siyasetine pabuç bırakmayacağız” dedi.

 

 

 

 

31 MART AKŞAMI AMPUL PATLAYACAK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Yine 12-0 yapacağız. Enerjileri bitti sönmeye başladı. 31 Mart akşamı ampul patlayacak. Tekirdağ beş yıllık süre zarfında Ankara’dan 836 milyon TL para almış. Ama bizim belediyelerimiz beş katını yani 4 milyar TL yatırım yapmıştır” dedi. CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da programda yaptığı konuşmada “Seçimlere ağır şartlarda gidiyoruz. Devletin borcu 5 kat, şirketlerin borcu 33 kat, 17 yılda vatandaşın borcu 78 kat artmıştır. İnsanlar kuru soğana muhtaç olmuşlardır. Ülke çok kötü yönetiliyor. Liyakat diye bir şey kalmadı. İşsizlik 7.5 milyona çıktı. Dünyada 93 ülkenin nüfusundan fazla.  Her 4 gençten birisi işsiz. Milletten kopan iktidar saraylarında ejder sularını içiyor. Kilosu 4 bin TL’lik çaylar içerken, meydanlara vatandaşlara 250 gramlık çay dağıtıyorlar. Martın sonu bahar. Zafer kazanacağız demiyorum. Büyük başarı elde edeceğiz. Çünkü burada AK Parti, MHP ve diğer partilere oy veren herkesi millet ittifakı olarak kucaklıyoruz. Zafer düşmana karşı kazanılır. Zafer kazanmayacağız kimse bizim düşmanımız değil” diyerek herkesin oylarına takip olduklarını dile getirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da “İrfan Başkan'ın o kadar büyük bir Kapaklı sevgisi var ki, zaman zaman kendi Büyükşehir Belediye Başkanı ile tersleşecek kadar kendine güveniyor. Helal olsun diyorum, burada darılma gücenme yok. Çünkü o, bugün 112 bin nüfusa gelen Kapaklı'yı; 2 bin nüfusundan itibaren biliyor. Tekirdağ’ın bütün ilçelerine büyük hizmetler yaptık. İrfan Başkanın yetmediği yerde ben arkasındayım. İnşallah 31 Mart akşamı Tekirdağ'da Millet İttifakı olarak tüm belediyeleri alacağız” dedi.

 

 

 

 

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 15 yıldır kimseyi ayrıştırmadıklarını belirterek “Çünkü biz Kapaklı’ya sevdalıyız” dedi. Büyük bir aile olduklarını söyleyen Mandalı “Bugün buradaki kalabalığı görünce bu cümleyi değiştirmeye karar verdim. Biz çok büyük bir aileyiz” dedi. Vatandaşların teveccühü ile 15 yıldır hizmet etme gayreti içinde olduğunu söyleyen Mandalı “Kapaklı küçücük bir beldeyken, bana bu görevi layık gördünüz. Birlikte gece gündüz demeden, partili partisiz ayrımı yapmadan çalıştık” dedi. 5 yıl önce vatandaşlarla birlikte ilçe olmak için mücadele verdiklerini söyleyen Mandalı “Biz artık ilçe olmak istiyoruz dedik. Ama birileri ‘İlçe olmaya ne gerek var, Çerkezköy’e bağlanalım’ dediler. Kapaklı’nın önünü kesmek için el altından pazarlıklar yaptılar. Ama biz sizlerle el ele verdik ve Kapaklı’yı ilçe yaptık. Bu da yetmedi Kapaklımızı Trakya’nın parlayan yıldızı haline getirdik. Bunu birlikte başardık” dedi.

 

“KAPAKLI’YI DÜŞÜNMÜYORLAR”

 

O zaman kendilerini engellemeye çalışanların, Çerkezköy’den belediye başkan yardımcılığı sözü alanların şimdi Trakya’nın gözde ilçeleri arasında olan Kapaklı’da belediyeyi yönetmeye talip olduğunu dile getiren Mandalı “Benim halkım Kapaklı’ya ihanet etmek isteyenleri unutur mu? Bunlar ne Kapaklı’yı, ne de Kapaklı halkını zerre düşünmüyorlar” dedi. Termik santral ile ilgili de konuşan Mandalı “Yakın zamanda akciğerimiz konumundaki Pınarça’da kömürlü termik santral tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Sizlerin teveccühü ile seçilmiş belediye başkanı olarak hemen STK, siyasi partilere ve sizlere çağrıda bulundum. Bu termik santral insan sağlığına zararlı, konum itibariyle yüz binlerce kişiyi zehirleyecek dedim. Tüm STK’lar bu çağrımızı dikkate aldı. Tüm vatandaşlarımız hep birlikte santrale karşı durdu. Siyasi partilerin birçoğu da yanımızda oldu. Ancak bir kişi sesini çıkartamadı. ‘Ben karşı çıksaydım, Ömer Abi gibi yapmam gerekirdi’ diyor. AK Parti Belediye meclis üyesi Ömer Kılınç termik santral kararı alınınca buna tepki olarak ‘torunlarımın istikbalini düşünerek termik santral istemiyorum. Ben bu vebale ortak olamam’ diyerek görevinden ve partisinden istifa etti. Ama bu şahıs ne yaptı. Adaylığı elden gitmesin diye, sizlerin sağlığını hiçe sayarak sus pus oturmayı tercih etti” dedi.

 

YENİLEN PEHLİVAN BENZETMESİ YAPTI

 

“Benim hizmet yapmamı geciktirebilirsiniz belki, ama beni asla durduramazsınız” diyen Mandalı, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin için ‘yenilen pehlivan’ benzetmesi yaparak “Ben kendisine yenilen pehlivan diyorum. Çünkü daha önce iki kez karşıma çıktı ikisinde de sizler onu bu göreve layık görmediniz. Ama hala ısrar ediyor. İnşallah 31 Mart’ta sizler gerekli cevabı ona vereceksiniz. Sonra zaten 2024’e kadar bir daha onu göremezsiniz. Çünkü kendisi sadece seçimden seçime çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

5 YILDIR NEDEN GETİRMEDİNİZ?

 

Mustafa Çetin’in “Ben Kapaklı’ya devlet yatırımı getireceğim” sözlerini de eleştiren Mandalı “Ben hizmet edemesem de onlar Kapaklı’ya hizmet eder diyor. Bak işine kardeşim. Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye, 5 yıldır neredeydin. 5 yıldır neden devlet yatırımlarını getirmedin? Ne hastanemiz ne adliyemiz var. Nerede bu devlet ifadelerini kullandı.

 

“BİR KURUŞ BORCU YOK”

 

Başkan Mandalı, Kapaklı Belediyesi’nin bir kuruş borcunun olmadığını ve bir kuruş faiz ödemeden 15 yıldır Kapaklı’ya hizmet ettiğini belirterek “15 yıl içinde neler yaptığımızı, Kapakıl’nın nasıl bir değişim yaşadığını hepimiz biliyoruz. Yine de hatırlamanız için bir kitap hazırladık. Bu kitap, birlik olunca üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmadığının kanıtıdır. Biz birlikte çok güçlüyüz. İnşallah yeni dönemde de sevdamız Kapaklı diyerek yeni projelerimizle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Mandalı konuşmasının ardından eşi Fatma Mandalı’yı sahneye davet ederek ‘Bizimkisi bir aşk hikayesi’ şarkısı eşliğinde eşiyle dans ederken, sonrasında da vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU