2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı yayınlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı yayınlandı. Proje başvurularının 10 Mayıs Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi.

GÜNDEM 10.03.2019 17:15:00 0
2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı yayınlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, proje başvurularının 10 Mayıs Cuma Günü saat 18:00'a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden, ıslak imzalı taahhütnamelerin ise elden veya posta yoluyla 17 Mayıs Cuma günü saat 18:00'a kadar kabul edileceği belirtildi.

 

6 MİLYON TL DESTEK SAĞLAYACAK

 

Trakya Kalkınma Ajansı TR21 Trakya Bölge Planı önceliklerine göre oluşturduğu sekizinci proje teklif çağrısını ilan etti. İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına hibe desteği sağlanmasının planlandığı belirtildi. TRAKYAKA, İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 5 milyon TL, Süt Ürünleri Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ise 6 milyon TL destek sağlayacağını kaydetti.

 

ÜST LİMİTİNİN İSE 400 BİN TL

 

TRAKYAKA, mesleki eğitim veren kurumlara yönelik olarak hazırladığı İmalat Sanayi'nde, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile mesleki eğitim ve mesleki eğitim altyapısına destek vereceğini belirtti. Başarılı bulunan projelere 5 milyon TL geri ödemesiz destek imkânı sunuluyor. Sekizinci teklif çağrısı kapsamında bu kurumlara proje başına sağlanacak desteğin alt limitinin 50 bin TL olduğu, üst limitinin ise 400 bin TL olduğu açıklandı. İmalat Sanayi'nde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde başvuracak kuruluşların proje bütçesinin yüzde 10’unu karşılamak zorunda olduğu ifade edilirken, Trakya Bölgesinde imalat sanayi sektörlerinin talep ettiği mesleklere yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programına mesleki eğitim veren kurum ve kuruluşlardan yoğun ilgi beklendiği kaydedildi. Proje konusuyla ilgili faaliyet gösteren en az 3 firmanın projede zorunlu iştirakçi olarak yer alacağı açıklandı.

 

2019 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

 

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2019 Yılı Mali Destek Programları hakkında bir açıklama yaparak, "Ajansımız Trakya Bölge Planında belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği, farkındalık oluşturma, araştırma-geliştirme, yatırım ortamını iyileştirme çalışmaları ile birlikte Bölgemizde yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin kalkınma sürecine katılımlarını desteklemek üzere mali destekler sağlamaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllardan bugüne yaklaşık 80 milyon TL’lik bir tutarı yapılan sözleşmeler ile yararlanıcılara hibe olarak aktarmaya devam ediyoruz. Ajansın sağladığı bu hibeler ile birlikte yararlanıcıların projeler kapsamında harcadıkları eş finansman rakamları ile bölgede 140 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak hayata geçirilmiş oldu. Bu mali kaynaklar somut elde edilen çıktılar olarak gözükse de bu süreçte elde edilen en önemli unsur kurum ve kuruluşlarda proje kültürünün geliştirilmesidir. Ajansımız bu yıl daha tematik başlıklarda destek programlarını açıkladı. Ülkemizde mesleki eğitimin geldiği noktada ciddi uygulama eksikleri var,  açtığımız programla mesleki eğitim alan ara elemanın sektör deneyimine ve gerçeklerine uygun bir şekilde yetişmesini sağlamak azmindeyiz. Bu program kapsamında eğitim kurumlarımızın makine, ekipman eksiklerinin giderilmesine destek olacağız" dedi.

 

ÖZGÜN PROJELER ÜRETİLMESİNİ SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ.

 

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Yine Trakya’nın en güçlü olduğu sektörlerden süt ve süt ürünlerinde birlik ve kooperatiflerimizi destekleyeceğiz. Burada bir olma ve birlikte iş yapmak bizim için önemli bir olgudur. Bölgemizdeki işletme büyüklükleri istenilen düzeyde değildir. Dolayısıyla alt yapıyı sektörün gerçeklerine uygun olarak yenilemek ve yatırım yapmak için kooperatif veya birlik olarak hareket etmek gerekiyor. Bu program ile de birlik ve kooperatiflerimizin kurumsal kapasitelerini artırmak ve pazarlama kapasitelerini artırmak temel amacımız olacak. Turizmde ise 2019 yılında kar amacı gütmeyen kurumların projelerine destek olacağız. Özellikle turizm potansiyeli taşıyan yapı ve alanların geliştirilmesi, bölge içinde turizm noktalarının çeşitlendirilmesi, alternatif turizm faaliyetlerinin ve ürünlerinin geliştirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Potansiyel başvuru sahiplerini önümüzdeki dönemde proje fikirleri hakkında görüş almak üzere Ajansımıza davet ediyorum. Bunun yanında bu yıl yine oluşturacağımız teknik yardım masası ile de projesini belirli bir düzeye getirmiş proje sahiplerine proje içeriği konusunda üç ilde teknik yardım sağlayacağız. Yine bu süreçte proje döngüsü yönetimi eğitimlerini devam ettirerek özgün projeler üretilmesini sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK