Albayrak: Yaptıklarımız, verdiğimiz sözlerin cevabıdır

Çerkezköy Kent Park 2'nci etabının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'de hayata geçirecekleri projeleri açıklayarak "BugÃ?

GÜNDEM 7.03.2019 18:02:00 0
Albayrak: Yaptıklarımız, verdiğimiz sözlerin cevabıdır

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile yapılan Kent Park 2. Etabı, bugün saat 14:30’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

 

TOPLAM MALİYETİ 12 MİLYON 250 BİN TL

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil, Çerkezköy Kent Park’ın 2 etap halinde yapıldığını belirterek “Birinci etabı 15 bin metrekare, ikinci etabı 38 bin metrekare olmak üzere Kent Park toplam 53 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. İlk etap geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hizmete açıldı. Açılışını yapacağımız 2’nci etap 8 ayda tamamlandı. İkinci etap için 9 milyon 850 bin TL harcama yapıldı. Birinci etapla birlikte yapılan toplam harcama 12 milyon 250 bin TL’dir” dedi.

 

 

 

5 KATI YATIRIM YAPILDI

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Bu tesisin yapılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çerkezköy’ün genç başkanına ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy’ü güzel noktalara getirdiler” dedi. Tekirdağ’ın vergi vermede ilk 9’da yer aldığını söyleyen Aygun, ama geri dönüşe bakıldığında genel bütçeden 850 milyon lira para aldığını kaydeden Aygun “Bizim belediyemiz bunun tam 5 katı Tekirdağ’a yatırım yaptı” dedi.

 

“11 İLÇEDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI DESTEKLİYORUZ”

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da açılışta yaptığı konuşmada “İYİ Parti ve CHP olarak genel merkezlerimizin birleşerek anlaşması ile millet ittifakı adı altında ittifak yaparak seçime giriyoruz. Tekirdağ’da 8 ilçede CHP’nin belediye başkan adaylarını destekliyoruz. 3 ilçede her iki parti de ayrı adaylarla çıkıyor. Biz demokrasinin tekrar Türkiye’ye gelmesi için bir ittifak yaptık. Çünkü Türkiye’de şuanda demokrasi yok. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni tekrar üniter yapıya kavuşturmamız için görüş birliğimiz var. Bu ittifaka hep beraber oy istiyoruz. Vahap Akay’a oy istiyoruz. 8 ilçede ittifak yapsak da 11 ilçede de büyükşehir belediye başkanımıza kayıtsız şartsız destek veriyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IMIZIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİLER”

 

Açılışta CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de konuşma yaptı. 20 yıldır Çerkezköy’de olduğunu söyleyen Yüceer “Emek, hizmet dolu 5 yıl geçti.  Belediye başkanlarımız büyük başarıların altına imza attılar. Tekirdağ’ımızın çehresini değiştirdiler. Bunun için sevda lazım. Bizim her bir adayımız hizmettir, Tekirdağ’dır, Tekirdağ sevdasıdır. Onlar için sorunlar çözülmek içindir. Bizim için kentler sadece betonlardan, alışveriş merkezlerinden ibaret değil. Çerkezköy’ümüz yeşil ve doğa ile buluşuyor. Bu insanların yaşam alanlarına da ihtiyacı var. Ne mutlu bize, ne mutlu bu parkı Çerkezköy’e kazandıran belediyemize” dedi. Çerkezköy’ün nüfusunun her yıl yaklaşık 11 bin arttığını kaydeden Yüceer “Bu insanlara nefes alabilecekleri yaşam alanları da lazım. Bu, sizin belediyeciliğe nasıl baktığınızla alakalı. Siz ranta dayalı bakarsanız, belediyecilik anlayışının ortasına insanı koymazsanız, her şeyi kendi önünüze yontarsanız yapamazsınız bunu, yapamadılar, gördük. Tekirdağ sadece Trakya’nın değil, Balkanların incisi olacak, marka bir şehir olacak. Belediye başkanlarımız yeniden bu sevdaya talipler” dedi. İYİ Parti ile kurdukları ittifakın çıkar ittifakı olmadığını söyleyen Yüceer “Bizim ittifakımız uzlaşı ittifakı, demokrasi ittifakı. Olmazsa olmaz ilkelerle çıktık yola. Dürüst belediyecilik, sosyal belediyecilik olacak, insan odaklı olacak, yerelde katılımcılık ve demokrasi olacak dedik. Biz de ittifak kurduk, onlar da ittifak kurdu. Allah yollarını açık etsin. Biz demiyoruz ki ‘zillet’, ‘illet’, ‘terörist’, ‘hain’, ‘düşman’. Bizim dilimizde zehir yok. Bizim dilimizde birlik var, beraberlik var, kardeşlik var, bu ülkenin ortak geleceği var. Bu inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekirdağlı hemşehrilerime inanıyorum, güveniyorum. Onların Tekirdağ’ımızı, hiçbir ilçemizi haramilerin saltanatına terk etmeyeceğinden emin. Hiçbir belediyemizi ranta dayalı AK Parti zihniyetine bırakmayacaklar. Bundan da şüphem yok” dedi.

 

“OMUZ OMUZA 2024’E GİDECEĞİZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, 8 Nisan 2014’te ‘bugünden sonra herkesin belediye başkanı olacağız’ diyerek parti rozetini çıkardıklarını ve 5 yıl boyunca Kadir Albayrak ile birlikte bu topraklara huzurla, gururla, mutlulukla hizmet ettiklerini söyledi. 2014 yılında bütçesinin yüzde 120 oranında borcu olan ve kamu borçları 10 yıl boyunca ödenmemiş bir belediye teslim aldıklarını söyleyen Akay, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.  Akay “Bizler 5 yıl boyunca iğne oyası gibi nakış nakış işlediğimiz Çerkezköy’de aramızdaki gönül bağlarını birbirine bağladık. O gönül bağları bugün meydanlarda bizleri birbirimiz ile buluşturuyor. Dolayısı ile bizler 5 yılda yaptıklarımızı paylaşıyoruz. İnşallah yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğinde yeni hedeflerle yolumuza devam edeceğiz.  İki astsubay lojmanını da yıkıp Kent Park’a kazandıracağız. Yeni Meydan Altı Otoparkları ile, Altıyol Kavşağı’nın yeni düzenlemeleri ile, buradan Otogara geçecek yeni Yaya Üst Geçiti ile, eksik yaptıkları Atatürk Viyadüğü’nün yaya genişletme çalışmaları ile, yeni düğün salonları ile, parkları ve bahçeleri ile, Bilim Merkezleri ile el ele, kol kola, yan yana, omuz omuza 2024’e gideceğiz. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi.

 

“SEN SADECE TİCARETTEN ANLARSIN”

 

İsim vermeden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı da eleştiren Vahap Akay “Geçen gün ‘O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum’ demiş. Doğrudur. Ben kısa pantolonla burada maç yapıyordum, burada futbol sahası vardı. Ben kısa pantolonla maç yaparken, sen ticaret yapıyordun. Sen sadece ticaretten anlarsın. Parana nasıl para katacaksın, malına nasıl mülk katacaksın, kayıtsız şartsız ne pahasına olursa olsun sadece para kazanmaktan anlarsın.  Şimdi o kısa pantolonlu dediğin çocuğu bu millet 5 yıl evvel kendine Belediye başkanı etti. O kısa pantolonlu çocukta 5 yıldır bu millete hizmetkarlık ediyor” dedi.

 

“ANLADIK ÇERKEZKÖY’Ü TANIMIYORSUN”

 

Kendisinin 5 yıllık belediye Başkanı, Kozuva’nın da 6 yıllık ÇTSO Başkanı olduğunu ifade eden Akay “Arkadaş beni 5 yıldır Çerkezköy’ün sokaklarında, mahallelerinde beni yalnız başına yürürken, bir esnafta çay içerken görebilirsin, vatandaşı ile dertleşirken, paylaşırken görebilirsin. Allah aşkına 6 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanısın. Seni bu sokaklarda gören var mı? Şimdi suratına bakmadığın vatandaşın elini sıkmaya çalışıyorsun, öpmediklerine sarılmaya çalışıyorsun. Sarılmadıklarını kucaklamaya çalışıyorsun.  Yemezler arkadaş yemezler. Anladık Çerkezköy’ün park ve bahçeleri nerede bilmezsin. Hangi sokak, hangi cadde nerede bilmezsin. Anladık Çerkezköy’ü tanımıyorsun.  Ama ÇTSO Binası yan tarafta. 6 yıldır başkansın, makam odan bu tarafa bakıyor. Burada çamur deryaları olurdu, burada bataklık olurdu, su basardı. Köhne bir Pazar Yeri modern bir Pazar Yeri’ne dönüştü. Burada böylesine güzel bir Kent Meydanı ortaya çıktı. Hemen karşıda, adını anamazsın ama ben haykıra haykıra anayım Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi orada. Adını anamadığın Atatürk Kültür Merkezi’ni de mi göremedin? Pazar Yerini, Kentpark’ı, aydınlatmayı da mı göremedin be mübarek” dedi. 5 yıl boyunca hiçbir parti ayrımı yapmadan bu topraklarda yaşayan herkese vatandaş gözü ile baktıklarını ve bu anlayışla hizmet ettiklerini dile getiren Akay, “Beraber üzüldük, beraber ağladık. Beraber sevindik, meydanlarda beraber buluştuk. Şimdi yeniden meydanlarda buluşacağız, el ele, kol kola geleceğiz. 5 yıllık mücadeleyi küçümseyenlere, göremeyenlere 31 Mart 2019’da vatandaşlarımız yapılan hizmetlerin neler olduğunu gösterecek. Ben buna inanıyorum” dedi. Başkan Akay “Tüm adaylarla isterlerse tarafsız alanda, isterlerse taraflı ÇTSO Konferans Salonu’nda buluşmaya hazırım. Ben tek geleceğim. Yürüye yürüye geleceğim. Danışman yok, yardımcı yok. Herkesi o toplantıya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YENİ DÖNEM PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

Açılışta son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Yeni dönemde Çerkezköy’e yapılacak olan projeleri açıklayan Albayrak “Çerkezköy Bağlık Viyadüğü’nün projesi hazır, derhal işleme koyacağız. Çerkezköy Atatürk Viyadüğü yaya yolunu genişleteceğiz. Bu Çerkezköy'ümüz için önemli. Çerkezköy Tepe Kavşağı, Büyük Çavuşlu, Çerkezköy Altı Yol Kavşağı Dalçıkı, Çerkezköy Modern Katlı, Kapalı Otopark, Çerkezköy Meydan Altı Otoparkı, Çerkezköy Kavakdere Mesire Alanı, Çerkezköy Bilim Merkezi ve Gezegen Evi, Çerkezköy Sosyo Kültürel Tesis, Aşevi ve Çerkezköy Öğrenci Yurdu önümüzdeki dönemde ilçemizde hayata geçireceğimiz projelerimizdir. Bugüne kadar yaptıklarımız verdiğimiz sözlerin cevabıdır, bunlar da yapacaklarımızın sözüdür” dedi.

 

“5 YILIN HESABINI VERECEĞİM”

 

Vahap Akay ile birlikte gece gündüz demeden bin 804 gündür görev yaptıklarını dile getiren Albayrak “Bizler yaptıklarımızın hesabını birer birer veriyoruz. 8 Mart’ta yapacağım aday tanıtım toplantısında 5 yıl boyunca Tekirdağ’ın 11 ilçesine, 354 mahallesine, 6 bin 313 kilometrekare arazisine, 10 bin 500 sokağına, bin 90 caddesine, 263 bin 500 binasına ve 1 milyon 27 bin 926 nüfusa hizmet vermenin hesabını vereceğim” dedi. Suya yüzde 50 indirim yapacaklarını açıklayan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a da cevap veren Albayrak “’Ben suyu yüzde 50 ucuzlattım, yüzde 60 ucuzlatacağım’ diyerek bu işler olmaz. Onlara bir teklifim var. Doğalgazı, elektriği yüzde 30 ucuzlatsınlar, ben suyu yüzde 60 ucuzlatacağım. ‘Ben oy alayım diye suyu yüze 50 ucuzlatacağım’ olmaz. Türkiye’de 30 büyükşehir içinde Tekirdağ su fiyatı pahalılığı olarak 19’uncu sırada. Bizim üzerimize daha yüksek fiyatlarlar var” dedi.

 

HODRİ MEYDAN

 

Görev süreleri boyunca 5 farklı seçim geçirdiklerini söyleyen Albayrak “AK Parti yöneticilerinin ve onun yandaşlarının tek siyasi malzemeleri büyükşehir ve yerel yönetimler oldu. Biz hizmet üretmeye devam ederken onlar devamlı laf ürettiler. Şimdi meydandayız, gelsinler bakalım. Hodri meydan diyoruz” dedi. Tekirdağ’a her hafta bir bakanın geldiğini söyleyen Albayrak “Mustafa Şentop TBMM Başkanı oldu. Onu da tekrar tebrik ediyoruz. O da her hafta geliyor. Yetmez, yetmez Bakanlar Kurulu’nu Tekirdağ’da da toplasanız Çerkezköy Vahap Akay’ın Tekirdağ Büyükşehir Kadir Albayrak’ın olacak inşallah, inanıyorum buna. Çünkü biz boş laflarla değil, hizmetlerimizle konuşuyoruz. Tekirdağ’ın 11 ilçesinin emarını çektik bundan dolayı her köyün neye ihtiyacını biliyoruz. Ve bütün projelerde hazırız. Bu yetkiyi sizden alırsak 1 Nisan’dan itibaren yapmaya başlayacağız. Onlar istediği kadar konuşsunlar hizmetler devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından İzmir Marşı eşliğinde protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Açılışa Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan ile BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut’un katılması da dikkatlerden kaçmadı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU