İşbirliği protokolü imzalandı

Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TEV Mübeccel Albay Şerafettin Gezgiç Mesleki Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarları Odası arasında işbirliği p

GÜNDEM 7.03.2019 17:07:00 0
İşbirliği protokolü imzalandı

Protokol kapsamında Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkârları Odası üyelerine Kalfalık, Ustalık ve Usta Eğitici belgeleri verileceği açıklandı.

 

 11 BİN USTALIK BELGESİ VERİLDİ

 

Konu ile ilgili açıklama yapan TEV Mübeccel Albay Şerafettin Gezgiç Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kocaaslan, "Merkezimizde 1984 yılından bu güne kadar yaklaşık 11 bin ustalık belgesi verilmiş. Esnaf ve sanatkârlarımızdan ustalık belgesi bulunmayanlar olduğu tespit edildi. Ustalık belgesi bulunmayan esnaf ve sanatkârlarımızın ustalık belgesi almak üzere Mesleki Eğitim Merkezlerine müracaat etmeleri gerekli. Öte yandan ustalık belgesi sahibi olup ta yanında çırak, kalfa çalıştıracaklarında Usta Öğreticilik belgesi almaları gerekiyor" dedi.

 

BELGE SAHİBİ OLMALARI GEREKİYOR

 

Oda Başkanı Münür Kılıç, "Esnaf ve sanatkarlarımızdan ustalık belgesi olmayanların yapılacak denetimlerde zorda kalmamaları için belge sahibi olmalarını sağlamak üzere Mesleki Eğitim Merkezimizle işbirliğine gittiklerini ifade ederek, özellikle ağır ve tehlikeli işler kapsamında ustalık belgesi olmayan esnaf ve sanatkârlarımızın bir an evvel belge sahibi olmaları gerekiyor" sözlerine yer  verdi.  Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla ise "Esnaf ve sanatkar camiası çırak öğrenci bulmakta güçlük çekiyor. Bulduğunda işe usta öğretici belgesi yoksa yanında istihdam edemiyor. Ustalık belgesi sahibi tüm esnaf ve sanatkârlarımızın usta öğretici belgesi alarak mesleki bilgi ve becerilerini bir başkasına yani çıraklarına aktarması gerekiyor" ifadelerine yer verdi. Süleymanpaşa İlçe Kaymakamı Arslan Yurt, Esnaf ve sanatkarlar için ehliyet niteliğinde olan ustalık belgesi ve mesleklerini çıraklarına öğretmek için usta öğreticilik belgesi sahibi olmalarının önemli olduğunu ifade ederek yapılan işbirliğin taraflara hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Seda AKYOL