İçme suyu şebekesi yenilendi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kocasinan Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde başlayan alt yapı çalışmalarının ardından içme suyu şebekesi ilk yenilenen yer olan Leylak Apartmanı'nı ziyaret ett

GÜNDEM 5.03.2019 15:43:00 0
İçme suyu şebekesi yenilendi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yerel seçimlerinde Edirne Halkı’na vaat ettiği en önemli sözlerinden biri altyapı çalışmalarına 22 Şubat tarihinde kentin en sorunlu mahallesi olan Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden başlamıştı.  Gürkan, altyapı çalışmalarının başlamasından 10 gün sonra içme suyu şebekesinin ilk yenilendiği yer olan Leylak Apartmanı’nı ziyaret etti. Leylak Apartmanı 5 numaralı dairede oturan Sevgi-İsmet Akdağ çiftini ziyaret eden Başkan Gürkan, bir süre apartman sakinleriyle sohbet etti.

 

"BU SORUNU HALLETMEK İÇİN ÇALIŞTIK"

 

Altyapı çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirneli hemşehrilerimiz yıllardır altyapı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadı. Özellikle içme suyu konusu en büyük sıkıntıların biriydi. Çünkü su yaşam demek; hayat demek. Su olmadan hiçbir şeyin olması mümkün değil. İçme suyu şebekemizin çok eski olması nedeniyle özellikle Kocasinan Mahallesi’nde; mahallenin şehirdeki kodunun en düşük olduğu kod olması nedeniyle kentin neresinde patlak olursa olsun burasını etkiliyordu. Bazen Pazar günleri tam herkesin suya ihtiyaç olduğu zaman sular kesiliyordu. Bazen o patlaklar nedeniyle sular kirli aktı. Bütün bunları biliyoruz. Ama emin olun hem ben hem arkadaşlarım 10 Ocak 2016’dan beri referandum yaptığımız tarihten beri bu sorunu halletmek için gece gündüz çalıştık; çalışmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Bu alt yapının aslında çok önce başlayacağını dile getiren Başkan Gürkan, "Bu altyapı, eğer bizi bir siyasi rakip, bir düşman gibi görmeselerdi çok önce başlayacaktı. 22 Şubat’ta Kocasinan Mahallesi’nden başladığımız içme suyu şebeke altyapı yenileme işi kapsamında bugün ilk abone bağlantısını yaptık. İlk içme suyunu akıtıyoruz. Yeni Kayalıköy İçme Suyu İsale Hattından gelip; yeni arıtma tesisi ile arıtılan ve yeni şebeke ile de çeşmemizden akan ilk su bu gördüğünüz su. Bütün şeffaflığı ile burada" sözlerine yer verdi.

 

"SUYUMUZ PET ŞİŞE SULARINDAN DAHA KALİTELİ"

 

Başkan Gürkan, Bugüne kadar suda hiçbir sorun olmadığını kaydederek "Bizim çeşmeden akan sular bunu belgeli ve iddialı bir şekilde söyleyeceğim; gerçekten kaliteli, sağlıklı. Hijyene tamamen uyumlu. Biz her saat başı tahlillerini yapıyoruz. Bugüne kadar suyumuzda hiçbir sorun olmadı. Bizim suyumuzda vatandaşa itici gelen tek bir sorun var. Çok büyük depolarda bu suları biriktirdiğimiz için mecburen klor kullanıyoruz. Satın alınan sularda o klor olmadığı için bu koku da yok. Çok hafifte olsa bir klor kokusu olur. Yoksa suyumuzun kalitesi o pet şişelerde satılan sulardan daha kaliteli. Bunu da iddia ediyorum" diyerek ev sahibi İsmet Akdağ ile çeşmeden akan ilk suyu içti.

 

Haber / Seda AKYOL