Meclis, 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

2014 yılında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında göreve gelen belediye meclisi, 5 yıllık dönemin son meclis toplantısını yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tÃ?

GÜNDEM 1.03.2019 16:59:00 0
Meclis, 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son meclis toplantısı yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantıya Ali dönmez, Remzi Garip ve Mustafa Çiftçi dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

 

 

DUYGULU ANLAR DA YAŞANDI

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “5 yıllık görev süremizin son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu son toplantımızın Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum. 5 yılda hep beraber Çerkezköy’e çok kıymetli görevler yaptığımızı düşünüyorum. Uyumlu bir çalışma süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Mevcut belediye meclis üyesi arkadaşlarımızdan yeniden aday olan arkadaşlarımız var, olmayanlar var. İnşallah önümüzdeki yeni 5 yıl da Çerkezköy’e hayırlar getirir” dedi.  Akay’ın konuşmasının ardından 3 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2014-2018 yılları arasında meclis üyeliği yapan ve geçtiğimiz yıl istifa eden Ömer Kılınç ile tüm meclis üyelerine plaket takdim etti. Plaket takdimi sırasında meclis üyeleri 5 yıl boyunca birlikte çalıştıkları arkadaşlarına teşekkür ederken, yeni 5 yılın da Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti. Plaket takdimi sırasında duygulu anlar da yaşandı.

 

 

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Plaket takdiminin ardından toplantıya 10 dakikalık ara verildi. Verilen aranın ardından toplantının ikinci oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmadığı oturuma Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlık etti. İstasyon Mahallesi’nde bulunan 10,33 metrekarelik belediye hissesinin diğer malikine satılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edilirken, 13-14 Nisan tarihlerinde Çerkezköy’de 8’incisi düzenlenecek olan Satranç Turnuvası’nda ödül için 8 bin TL ve hakem ücreti olarak da 4 bin TL’nin belediye tarafından karşılanmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı karar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

KİRA SÜRESİ 1 YIL UZATILDI

 

Toplantının son gündem maddesinde Belediye binasının çatı katında bulunan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin kira süresinin uzatılması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Kira süresinin 1 yıl uzatılması ve aylık kira bedelinin 110 TL olması yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU