Balkan Türkleri Edebiyatçısı Erendoruk'u andılar

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karakuş ile Bulgaristan Koşuyak Belediyesi tarafından düzenlenen bir organiza

GÜNDEM 1.03.2019 15:39:00 0
Balkan Türkleri Edebiyatçısı Erendoruk

Bulgaristan Türkleri Edebiyatı’nın Büyük İsmi Ömer Osman Erendoruk’u anma etkinlikleri kapsamında Koşukavak Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"BELGESEL VİDEO GÖSTERİMİ DÜZENLENDİ"

 

Balkan Türkleri Edebiyatı’nın Büyük İsmi Ömer Osman Erendoruk'u anma çerçevesinde düzenlenen konferansta öncelikle büyük yazarın hayatını içeren bir belgesel video gösterimi yapıldı. Ardından yıllarca Ömer Osman Erendoruk’un yanında bulunan yazar Mehmet Türker, anılarından hareketle yazarın dava adamı yönüne dikkat çekti.

 

"TANINABİLMEK İÇİN TEK EKSİK TANITIM"

 

Dr. Öğr. Karakuş, Ömer Osman Erendoruk’un dava adamlığı yanında edebi eserlerinin de Türk Dünyası Edebiyatı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Yazarın edebi yönünü "Dil ve Üslup", "Edebiyat Tekniği" ve "Türk Dünyası Edebiyatı’ndaki önem" gibi üç farklı açıdan değerlendiren Dr. Öğr. Karakuş, bu yönlerin hepsinde de Erendoruk’un büyük mesafeler kaydetmiş bir yazar olduğuna dikkat çekti. Karakuş sunumunda, Erendoruk’un da Cengiz Aytmatov ve Cengiz Dağcı gibi Türk ve Dünya Edebiyatları'nda tanınabilmesi için tek eksiğin tanıtım olduğunu ifade etti. Konferans yazarın sevdiği türkülerden örnekler sunulmasının ardından son buldu.

 

Haber / Aleyna ÇELİK