Hobi Bahçeleri'nin yeni sahipleri belli oldu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üç yıl önce Bıyıkali Mahallesi'nde faaliyete geçirilen Hobi Bahçeleri'nde eski hak sahiplerinden boşalan 13 bahçe için kura çekimi yapıldı. 42 Hobi Bahç

GÜNDEM 28.02.2019 15:36:00 0
Hobi Bahçeleri

Süleymanpaşa Belediyesi'nin hayata geçirdiği ve şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlara toprakla ilgilenme olanağı sağlayan Bıyıkali Mahallesi Hobi Bahçeleri’nin yeni sahipleri yapılan kura çekimi ile belli oldu.

 

100’ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU GELDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır’ın yönetiminde, Süleymanpaşa Belediye Encümeni tarafından yapılan kura çekiminde, çekilişe çok sayıda Hobi Bahçesi talibi ilgi gösterdi. Kura çekiminde kuraya çıkan 13 bahçe için 100’den fazla başvurunun yapıldığı açıklandı.

 

EŞKİNAT: “HOBİ BAHÇELERİNİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hobi Bahçeleri projesini çok önemsediklerini ifade ederek, "Hobi Bahçeleri, vatandaşlarımız tarafından üç yıldır büyük ilgi görüyor. 42 bahçemiz talebi karşılamaya yetişemiyor. Bu talebi karşılayabilmek için yeni dönemde Hobi Bahçeleri'nin sayısını arttırarak yenilerini hizmete geçireceğiz. Vatandaşlarımızın toprağa dokunmasını, üretmesini, kendi ürettiği doğal ürünleri tüketerek daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini amaçladığımız Hobi Bahçeleri projemize vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi için teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verdi.

 

13 BAHÇENİN YENİ SAHİPLERİ

 

Yapılan kura çekimi ile boşalan hobi bahçelerinin yeni sahipleri belirlendi. 13 bahçenin yeni sahipleri, 4. Kulübe - Fatih Aydın, 5. Kulübe - Akgün Cengiz, 7. Kulübe - Kadir Yenipazarlı, 10. Kulübe - Emine Yazıcıoğlu, 11. Kulübe - Elif Eren Çıtak, 13. Kulübe - Cevahir Öztürk, 18. Kulübe - Ali Coşkun, 24. Kulübe - Mustafa Yıldızoğlu, 27. Kulübe - İlker Karaahmet, 30. Kulübe - Hayriye Pekcan, 33. Kulübe - Filiz Öregen, 34. Kulübe - Sedat Karakaya, 42. Kulübe - Tarık Kotaman'ın oldu. Kura çekiminde beş yedek isim de belirlendi. Hak sahipleri arasından hakkını kullanmayanlar olması durumunda sırasıyla asil listeye alınacak olan beş isim de 1. Yedek - Cenk Tezeren, 2. Yedek - Sibel Albayrak, 3. Yedek - Hatice Sevil Arslan, 4. Yedek - Ebru Ceyhan, 5. Yedek - Cevriye Dursun yer aldı.

 

Haber / Özge MERİÇ