Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı

TEKULAŞ ve Öz Taşıma İş Sendikası arasında 2018-2020 yıllarına ait toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza törenine Tekirdağ

GÜNDEM 27.02.2019 14:56:00 0
Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı

Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, TEKULAŞ Genel Müdürü Ali Osman Yaşar ve Öz Taşıma İş Sendikası'na bağlı çalışanlar katıldı.

 

"BELEDİYENİN TOPLUMDAKİ YÜZÜYÜZ"

 

Programda açılış konuşmasını yapan TEKULAŞ Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, "2018-2020 yıllarını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz 18 Ocak 2019 tarihinde tamamlanmıştır. Bizler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin toplumdaki yüzüyüz. Günde yaklaşık 60 bin vatandaşımıza taşıma hizmeti veriyoruz. Sizler vatandaşlarımız karşısında bizim aynamızsınız. Bugüne kadar bu anlayışla vatandaşlara hizmet ederek Büyükşehir Belediyesi'nin hızına hız, kalitesine kalite kattınız. Bu vesileyle imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" sözlerine yer verdi. Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, çalışanların önemli bir kazanım elde ettiklerine değinerek, "Öz Taşıma İş Sendikası olarak yaklaşık 7-8 aylık müzakereler sonucunda mutlu sona ulaştık. Çalıştığımız yerlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Toplu iş sözleşmemizin tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

"VATANDAŞ DAİMA HAKLIDIR"

 

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay'ın ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Sizler, vatandaşlarımıza karşı bizlerin görünen yüzüsünüz. Toplumumuzun tamamına hizmet ediyorsunuz. Bu görevi yaparken, kamuda belediyelerimizin sizlere karşı sorumluluklarını yerine getirme mücadelenizi saygıyla selamlıyorum" dedi. Ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İşiniz kolay değil. Günde 60 bin vatandaşımızı, ayda 1 milyon 800 bin vatandaşımızı taşıyorsunuz. Her gün farklı insanlarla muhatap oluyorsunuz. Ama biz madem bu göreve talip olduk hiçbir şeyden şikayet etme hakkımız yok. Bir şartımız var; vatandaş daima haklıdır. Haksız bile olsalar onlara güler yüz göstermek durumundayız. Sizler bizim gülen yüzümüz olmak durumundasınız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi büyüdükçe, çalışanlarımız da hakkını fazlasıyla alacaktır. Önümüzdeki dönemlerde yüzlerinizi daha da güldürecek toplu iş sözleşmeleri imzalayacağız. Hepinize Allah sağlık, sıhhat versin. Ailenize ve sevdiklerinize huzur ve mutluluklar diliyorum. İmzalayacağımız sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 2018 ile 2020 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, büyük coşku eşliğinde imzalanırken, çalışanların bu sözleşmeyle süreç içerisinde toplamda yüzde 40 zam hakkına kavuştuğu belirtildi. 

 

Haber / Özge MERİÇ