Muhacir Evi Müzesi hizmete açılıyor

Çorlu Belediyesi, bir kültürel miras projesini daha faaliyete geçirerek, Tarihi Doğanca Evi'ni, Muhacir Evi Müzesi olarak hizmete açılıyor.

GÜNDEM 25.02.2019 16:20:00 0
Muhacir Evi Müzesi hizmete açılıyor

Çorlu Belediyesi tarafından oluşturulan Çorlu Belediyesi Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu’nda yer alan restorasyon projelerinden biri olan Tarihi Doğanca Evi, Muhacir Evi Müzesi olarak hizmete açılıyor.

 

TÜM HALK DAVETLİ

 

2003 yılında Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca sivil mimarlık örneği olarak tescillenen, 2012 yılında Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılan, 2016 yılında ise hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesinin Koruma Kurulunca onaylatılmasının ardından restorasyonu 2018 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Tarihi Doğanca Evi (Muhacir Evi), yarın saat 14:00’da düzenlenecek olan açılışın ardından Çorlulularla buluşacak. Çorlu Belediyesi tarafından Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak’ta yer alan ve ahşap sivil mimarinin kentte ender örneklerinden olan Tarihi Doğanca Evi’nin (Muhacir Evi) açılışına tüm halkın davetli olduğu açıklandı.

 

Haber / Ruşa ELMA