Küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışının olumsuz etkilerini önlemek ve ulaşımda meydana gelebilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla kar yağışının ba?

GÜNDEM 25.02.2019 16:01:00 0
Küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı

Meteorolojik uyarıları dikkate alarak kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla kriz masası kuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulan kriz masası bünyesinde ihbarları değerlendirerek çözüm noktasında çalışmalar yaptı. Kar yağışının başladığı andan itibaren özellikle yoğun kar yağışı alan ilçelerde, Fen İşleri Dairesi ve İtfaiye Dairesi ile TESKİ ekipleri, ana arterlerde ve ara sokaklarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tuzlama ve küreme çalışması yaparken, buzlanmanın önüne geçebilmek adına da buz çözücü solüsyon ile çalışma yaptı. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarında toplamda 568 personel ve 185 araç görev aldı.

 

"HAZIRLIKLI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'da kar yağışının başladığı anlardan itibaren ulaşım alanında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek amacıyla küreme ve tuzlama çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimizin çalışmaları 7/24 hizmet veren Kriz Masamız tarafından koordine edildi. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve TESKİ ekiplerimiz, araç parkımızda bulunan ekipmanlarla yolların kapanmamasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü hava koşulunda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Hava durumu tahminlerini takip ederek bundan sonra yaşanabilecek yağışlar öncesinde gerekli tedbirleri almaya ve hazırlıklı olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Seda AKYOL