Albayrak'tan 2'nci dönem için dev projeler

Tekirdağ'da 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve büyükşehirin ilk belediye başkanı olan Kadir Albayrak, 2'nci hizmet dönemi için de dev projel

GÜNDEM 25.02.2019 15:27:00 0
Albayrak

Tamamlanan, devam eden ve yapılacak olan projelerle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geride bıraktıkları süre içerisinde insan odaklı bir hizmet modeli ortaya koyduklarını belirterek “Tekirdağ bu hizmet modeli ile büyüyor ve gelişiyor” dedi.

 

 

2’NCİ ETAP BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI

 

2’nci hizmet döneminde de hizmetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Albayrak, “Çerkezköy Kent Park’ın geçtiğimiz yıl hizmete sunulan 1’inci etabının ardından 2’nci etap çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığını, kısa süre içerisinde Çerkezköy Kent Park 2’nci Etabın açılışının yapılacağını söyledi.

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”

 

Çerkezköy’ün çehresini değiştiren dev proje olarak nitelendirilen Çerkezköy Kent Park 2’nci etabının 35 bin metrekarelik alana sahip olduğunu dile getiren Albayrak,  “Çerkezköy Kent Park 2’nci etabında kuru havuz, çocuk oyun alanları, açık hava gösteri alanları, kaykay pisti, spor sahaları, engelsiz temalı park alanı, koşu yolu, bisiklet yolu, restoran, cafe, satış büfeleri, köprü aydınlatması, kent mobilyaları ve WC yer alıyor” dedi.

 

 

“MODERN VE ESTETİK TASARIMLI KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA ETTİK”

 

Tekirdağ’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirme idealiyle hareket ettiklerini söyleyen Kadir Albayrak, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene’de kültür merkezleri inşa ettiklerini belirtti. Güçlü sanayisi ile hızla büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de modern ve estetik tasarımlı Kültür Merkezi inşa edildiğini dile getiren Albayrak “Çerkezköy’e bağlı İstasyon Mahallesi’nde bulunan, toplam 12.674 metrekare inşaat alanına sahip Kültür Merkezi, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplan 4 kattan oluşuyor. Çerkezköy Kültür Merkezimiz bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 200 araçlık açık otopark yeri, idari birimler, kafeterya, 9 sanat atölyesi, 238 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, 195 kişilik sinema salonu, fotoğrafçı, teknik kütüphane, 87 kişilik sinema salonu, büfe, çiçekçi, 5 derslik ve 4 sanat sınıfı yer alıyor” bilgisini verdi.

 

 

“KAPILARINI SANATSEVERLERE AÇMAYA HAZIRLANIYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kapaklı Kültür Merkezi’nin de kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlandığını kaydeden Başkan Kadir Albayralk, “Toplam 15.931 metrekare inşaat alanına sahip Kapaklı Kültür Merkezi bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Kapaklı Kültür Merkezi bünyesinde 90 araçlık kapalı otopark, balo salonu, pilates salonu, kafeterya, Türk hamamı, dinlenme salonu, 5 masaj salonu, sergi salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, SPA merkezi, sanatçı odaları, ticari alan, sauna, 3 cep sineması, kütüphane, ticari alan, kafe – restoran, fotoğrafçılık atölyesi, kafe – teras, müzik atölyesi, derslik, 4 süit yatak odası, tiyatro atölyesi, derslikler, derslik atölyesi ve öğretmenler atölyesi yer alacak” dedi.

 

 

SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ VE ENGELLİ YAŞAM EVİ’NİN PROJESİ HAZIRLANDI

 

Yeni 5 yıllık hizmet döneminde de pek çok projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kapaklı Sosyal Hizmetler Merkezi ve Engelli Yaşam Evi’nin projesi hazırlandı. Toplam 3.225 metrekare inşaat alanına sahip Kapaklı Sosyal Hizmetler Merkezi ve Engelli Yaşam Evi bünyesinde çok amaçlı salon, idari birimler, eğitmen odası, 3 atölye, bilgisayar odası, müzik odası, masaj odası, fizik tedavi odası, spor salonu, giyinme odaları, kafeterya, dükkân, sığınak, teknik birimler ve 8 araçlık kapalı otopark yer alacak. Kapaklı Sosyal Hizmetler Merkezi ve Engelli Yaşam Evi, dertlere derman olacak” dedi.

 

 

KAPAKLI YERALTI OTOPARKI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ

 

Yeni dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde inşa edilecek Kapaklı Yeraltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin projesinin de tamamlandığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Toplam 12.040 metrekare inşaat alanına sahip Kapaklı Yeraltı Otoparkı 3 bodrum katı ve zemin kattan oluşuyor. Projede kafeterya, çocuk oyun alanları, fitness aletleri ve oturma grupları yer alıyor” bilgisini paylaştı.

 

ÇERKEZKÖY’DE AŞEVİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Sosyokültürel Tesis (Aşevi) inşa edileceğini kaydeden Başkan Albayrak “Toplam 2.212 metrekare inşaat alanına sahip Çerkezköy Sosyokültürel Tesis, 2 bodrum katı, zemin kat ve 2 normal kattan oluşuyor. Çerkezköy Sosyokültürel Tesis Projesinde mutfak, yemekhane,  teknik birimler, bay ve bayan personel giyinme odaları, ofis odaları, toplantı odası, depo ve makine dairesi yer alıyor” dedi. Çerkezköy ve Kapaklı’da hayata geçirilecek bazı projelerini açıklayan Albayrak, bunların yanı sıra Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere 11 ilçede önemli projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU