Tarım alanında örnek proje

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2019 Yılı Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında Ergene'de meraya gübre atımı töreni düzenlendi. Törende konuşan Ergene Bel

GÜNDEM 25.02.2019 15:10:00 0
Tarım alanında örnek proje

Ergene Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AMACIMIZ OT VERİMİNİ ATTIRMAK

 

Programın açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,"Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarıma desteği çok, her sene Ergenemizin farklı mahallelerinde bulunan meralarımızı ıslah ediyor. Ot verimini arttırmak amacıyla meralarımıza gübreler atılıyor. Ayrıca Büyükşehir’imiz her yıl yüzlerce arı kovanı dağıtıyor, dağıtmaya da devam edecek. Tarıma olduğu gibi Hayvancılığa da Büyükşehir Belediyemiz çok destek ve önem veriyor ben bu desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim" sözlerine yer verdi.

 

"ARTIK EVLERİMİZDE SULARIMIZ TEMİZ AKIYOR"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmış olduğu ortak çalışmalarından söz eden Başkan Yüksel, "Göreve gelir gelmez Ergenemizin en büyük sorunu olan alt yapı sorununu Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ortadan kaldırdık. Bunun yanında Ergenemize 100 kilometre içme suyu hattı, 120 kilometre kanal yaptı, artık evlerimizde sularımız temiz akıyor. Bunun yanı sıra Sağlık Mahallemizin girişlinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Kültür Merkezi projemiz devam ediyor 2019 yılında bu projemiz sonlanacak ve gençlerimize burada birçok alanda farklı eğitimler vereceğiz. Eğitime desteğimiz de devam ediyor, Büyükşehir Belediyemiz 11 ilçeye 11 okul yaptı bizlerde Yeşiltepe Mahallemize kreş yaptık. Yeni dönemde diğer mahallelerimize de yeni kreşler inşa edeceğiz. Büyükşehir ortaklığında yeni dönemimiz de en büyük desteğimiz ibadethanelere olacak ve Ergenemize yeni bir taziye evi kazandıracağız" şeklinde konuştu.

 

"TARIM VE HAYVANCILIK EN ÖNEMLİ VİZYONUMUZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük ıslah projesine imza attıklarından bahseden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tarım ve hayvancılık bizim en önemli vizyonlarımız arasında yer alıyor. Tekirdağ, verimli tarım arazilerinin üzerinde yer alan bir il. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana ilimizde tarımı daha da geliştirmek amacıyla Türkiye'deki büyükşehirlere örnek olacak, çok önemli projelere imza attık. Ben tarım ve hayvancılık alanındaki bu örnek projelerimizin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtiyor ve gübre dağıtım projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Haber/Aleyna ÇELİK