Hileli mal satan pazarcının tezgahı kapatıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından semt pazarlarında düzenlediği denetimlerde hileli mal sattığını tespit ettiği pazarcının tezgahı kapattı.

GÜNDEM 24.02.2019 12:09:00 0
Hileli mal satan pazarcının tezgahı kapatıldı

Semt pazarlarında gün boyu denetimler düzenleyen Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerinde hileli mal satan pazar esnafına 5957 Sayılı Kanun ve Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği tezgah açmama cezası verdi.

 

PANKART İLE VATANDAŞLARA DUYURULDU

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında yaptığı denetimlerde hileli mal sattığını tespit ettiği pazarcının tezgahını kapattı. Yapılan denetimlerde hileli mal satan pazar esnafına 1 hafta süre ile tezgah açmama cezası verirken Zabıta Ekipleri tezgah açılan yere bir pankart asarak ceza nedenini vatandaşlara duyurdu. Demir bariyerler ile çevrilen alanda asılan pankartta "Burada satış yapan esnaf vatandaşa kötü davrandığı ve hileli satış yaptığı için tezgahı Zabıta Müdürlüğünce kapatılmıştır" yazısı dikkatleri çekti.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Denetimlerin devam edeceğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı açıklamada, tartı cihazlarının görünür yerde olmasının önemli olduğu ve denetimlerin devam edeceği belirtilirken yapılacak gram eksiltme işlemlerinde kontroller sayesinde tespit edildiği, vatandaşlara uygunsuz davranan pazar esnafına da 5957 Sayılı Kanun ve Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği işlem yapmaya devam edileceği ifade edildi.

 

Haber / Seda AKYOL