Başkan Adayı Dönmez, ekibini tanıttı

Basın mensupları ile bir araya gelen Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı. Halkla birlikte halkın iktidarını Çerkezköy'e

GÜNDEM 22.02.2019 18:24:00 0
Başkan Adayı Dönmez, ekibini tanıttı

Basın mensupları ile bir araya gelen Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı.

 

“HALKLA BİRLİKTE İKTİDARI ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

 

Dün saat 14:00’da Yemek Dünyası’nda düzenlenen yemekli tanıtım programında konuşan Metin Dönmez, niye listesini eksik verdiğini açıklayarak “Çünkü artık siyasette o kadar kirli şeyler dönüyor ki meclis üyeliği hırsızlığı bile başladı. Bu nedenle bir kısım meclis üyemi sakladım. Hakkımızda bazı söylentiler çıkarılmış. Metin Dönmez sözde CHP’nin belediye başkan adayı ile anlaşarak DSP’den aday çıkmış, sözde son 10 gün kala istifa edecek, geri çekilecek, oylar tekrar CHP’ye kayacak. Ben de şaşırdım. Yalanın bu kadarına pes. Böyle olması üzerine bazı meclis üyesi arkadaşlarımız gerçekten inanmışlar, geri çekildiler. Listemizde herhangi bir arkadaşım hakkında ‘gerçekten emekçi değil’, ‘gerçekten sosyal demokrat değil’, diğer partilerden oy çalar diye gelmiş bir kişi varsa ben yarın istifa ediyorum. Benim çalışma arkadaşlarım yürekleriyle, yürekleriyle, halkla birlikte Çerkezköy’de iktidarı almak için yola çıktılar. Lekesizler, pırıl pırıllar” dedi.

“UTANIYORSAN İSTİFA ET”

CHP’nin belediye başkan adayı Vahap Akay’ın liderinden ve partisinden utandığını savunan Metin Dönmez “Bir başkan adayı düşünün aday olduğu partinin liderinin bir fotoğrafını bir yere koyamıyor. Bir başkan adayı düşünün aday olduğu siyasi partinin amblemlerini dahil arabalarına, afişlerine koymuyor. Sen partinden utanıyorsan, liderinden utanıyorsan, istifa et partinden de, bağımsız çık. Tavsiyemdir kendisine” dedi.

“CEVABINI BEKLİYORUM”

Vahap Akay’ın “Bu seçim, parası olanlar ile gücünü milletten alanların seçimi olacak” sözlerini de anımsatan Dönmez “Parayı kazanmış harcar kime ne” derken, Vahap Akay’ın seçim çalışmalarında çok para harcadığını iddia ederek “Vahap Akay kardeşim, sen 2014’te biz seni CHP’liler olarak peşinden inançla koşarak belediye başkanı yaptığımızda bir tane eski minibüs, bir tane Ankara’dan gelen eski bir otobüs, 1-2 tane seçim bürosu, 1-2 afiş vardı. CHP’nin aday adaylarından toplanan paralarla seçimi aldın, cebinden bir kuruş para çıkmadı. Şimdi bakıyorum, maşallah. Süleyman Kozuva’nın 2 katı harcıyorsun. Nereden geliyor bu derenin suyu? Çerkezköy’de olan rant, yollara mı akıyor, reklama mı akıyor? Bunun cevabını bekliyorum” dedi.

 

“2009’DA BİLE BU KADAR ÇİRKEFLİĞİN İÇİNDE KALMAMIŞTIM”

 

Kendisi için “Sosyal demokratları bölüyor, Çerkezköy’de Vahap Akay’a seçim kaybettirecek, Süleyman Kozuva’ya çalışıyor” diyenlerin bile olduğunu söyleyen Metin Dönmez “ ‘Vahap Akay para vermiş, DSP’nin önünü kapatıyor, çekilecek, Vahap Akay’a kalacak’ diyenler de var. 2009’da da belediye başkan adayı olduğumda bu kadar çirkefliğin arasında kalmamıştım. Demek ki bir korku aldı birilerini. Halk gelecek, rant gidecek, hizmet gelecek. O rantı gönderip, hizmeti getirecek ekip burada” dedi.

 

“İKTİDAR OLMAK İÇİN PARA GEREKMİYOR”

 

2 tane minibüsü ile seçim çalışması yapacağını söyleyen Dönmez “Onları da meclis üyesi arkadaşlarımız kiraladılar. 4-5 tane afiş yaptıracağız. Çok asacak yer de bulamayacağız. Çünkü her taraf kapatılmış, bütün yollar tutulmuş. 20 gündür Çerkezköy’de seçim ofisi bulamadım. 20’den fazla boş dükkan buldum ama hepsi kapatılmış. Seçim bürosu olmasın. Evimde toplanırız, çıkarız sokağa. Bülent Ecevit yollara çıktığında otobüsleri mi vardı? Ama bu memlekette solu iktidar yaptı. İktidar olmak için para gerekmiyor. Yürek gerekiyor, dürüstlük gerekiyor. O da bizde fazlasıyla var” diye konuştu.

 

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Geçmişten bugüne kadar Çerkezköy’de belediye başkanlığı yapan herkese teşekkür eden Dönmez “Ben daha iyisini yapacağım. Geçmiş dönemde hazırladığım projelerimin bir kısmını Belediye Eski Başkanı Ali Ertem yaptı. Bir kısmını da büyükşehir belediye başkanı ile beraber Vahap Akay yaptı. Ama hala o projelerimden yapılamayan eksikler var. Onları yapacağım. Yapılan işlerin de devamını getireceğim. Kimsenin yaptığını bozacak halimiz yok. Yapılmıştır, halkın cebinden çıkmıştır. Ben 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan aday adayıyken projelerimi hazırlamıştım. Daha sonra o projelerimi 2009’da belediye başkan adayı olunca kitapçığa döktüm” dedi.

 

“EN BÜYÜK HAYALİMDİ”

 

2009’da hazırladığı şehir parkı projesinin Çerkezköy’de kent park adıyla hayata geçirildiğini söyleyen Dönmez “Bu projenin içinde ekstra tören meydanı, kültür merkezi ve fuar merkezi de vardı.  Kültür Merkezini otogarın yanına koydular. Bence yanlış yerde. Fuar merkezi en büyük hayalimdi. İnşallah bunu yapacağız” dedi. Dere ıslahlarının da 2009 yılındaki projelerinin arasında yer aldığını söyleyen DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, “10 yıl önce Amfi Tiyatroyu yıkmadan restore ederek daha kullanışlı hale getirmek için projem vardı. Hala atıl duruyor. Atatürk Caddesi’nin belli bir bölümünün belirli saatlerde trafiğe kapatılması projelerim arasındaydı. Onun yerine tek yön yapıldı. Göreve geldiğimde ilk işim tek yön projesini halka sormak olacak. Ağaçlarımız gitti. Yollar oldu havaalanı gibi, karşıya nasıl geçeceğimizi şaşırıyoruz. Görsellik gitti. Caddelerde park alanları daha çok arttı. Yolları tek yön haline getirip trafiği çözeceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Bunlar yanlış projeler. Ama Vahap Akay ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinde. Ne halka soruyor, ne meclise soruyor” dedi.

 

“NE YAPILMASI GEREKİYORSA HALKA SORACAĞIZ”

 

Bu dönem, 2009’daki projelerini geliştireceğini söyleyen Dönmez “Sözünü verebileceğim en büyük projem şu. Çerkezköy’e ne yapılması gerekiyorsa Çerkezköylülere soracağız. Dürüstçe, namusumuzla, ranta bulaşmadan, Çerkezköy’ü daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için emeğimizi ortaya koyacağız” dedi.

 

“İLK İŞİM O ASANSÖRÜ KALDIRMAK OLACAK”

 

Asansörle ilgili de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Metin Dönmez “İlk işim o asansörü o yerinden söküp belediyenin önünde sergilemek olacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU