Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Edirne Belediyesi tarafından, Selimiye Meydanı çevresindeki panellere asılan belediye faaliyetlerine yönelik pankartlara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ikinci defa zarar verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

GÜNDEM 21.02.2019 16:12:00 0
Cumhuriyet Başsavcılığı

Edirne Belediyesi’nin faaliyete aldığı tesisler ve düzenlenecek olan etkinliklerin halka duyurulması amacıyla Selimi Meydanı’nda 170 metrekarelik alana pankart çalışmaları yapıldığı belirtildi. Ancak 18 Şubat Pazartesi Günü bu pankartların bir bölümünün kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bıçakla kesilerek zarar verildiği tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken zarar gören kısımlar yenilendi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

 

Selimiye Meydanı’nda ki bu olayın üzerinden 48 saat geçmeden 20 Şubat Çarşamba Günü de aynı pankartların büyük bölümüne aynı şekilde zarar verildiği belirlendi. “Edirne Belediyesi’nin çalışmaları ve başarıları bazı kişilere rahatsızlık vermeye devam ediyor” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu olay üzerine devlet malına zarar verildiği gerekçesiyle Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.  Suç duyurusu başvurusuna, bölgeyi gören güvenlik kamerası görüntüleri ve zarar verilen pankartların fotoğrafları da ekleyerek, bunların incelenerek faillerin bulunması ve gerekli adli işlemlerin başlatılması içinde başvurumuzu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seda AKYOL