Kadın Sağlığı Eğitim Programı değerlendirildi

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında değerlendirme toplan

GÜNDEM 20.02.2019 18:38:00 0
Kadın Sağlığı Eğitim Programı değerlendirildi

Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde 27 Kasım 2018-19 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen değerlendirme toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral da yer aldı.

 

17 KADINA KATILIM BELGESİ VERİLDİ

 

Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitim programı 13 hafta boyunca devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Kadın Danışma Merkezi Psikoloğu Esra Akyüz Akbaş ve Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli Doktor Gökhan Gözde'nin yürüttüğü eğitim programında  temizlik, beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını ve genel sağlığı koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, çocuklar ve ergenler başlıklı konular anlatıldı. Düzenlenen değerlendirme toplantısında eğitime katılan 17 kadına katılım belgeleri verildi.

 

"YAŞAMIN HER ALANINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYORLAR"

 

Kadınların ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında; yaşamın her alanında üstlendiği önemli rolün altını çizen Talat Atay, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadının ve ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için sunduğumuz hizmetlere Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz Kadın Sağlığı Eğitim Programını ekledik. Sağlık, güvenli annelik, haklar ve iletişim gibi alanlarda önemli bilgilerin paylaşıldığı bu eğitim programıyla çok sayıda kadın yurttaşımıza ulaşarak kadın-erkek eşitliği, kadına özgü ihtiyaçların farkına varılması ve bunların giderilmesi konusunda duyarlı hizmet politikamızı sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral ise "Sizlerin katkısı ve isteği doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ