"Pazar yerimiz daha mükemmel hale gelecek"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından Fırınlar Sırtı TOKİ Mevkii'nde kurulan Pazar esnafını ziyaret etti. Açılan Pazar yeri ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Gürkan, "

GÜNDEM 20.02.2019 14:39:00 0
"Pazar yerimiz daha mükemmel hale gelecek"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır, Pazarcılar Odası ve Eski TOKİ yönetiminin de desteğiyle Fırınlar Sırtı TOKİ Mevkii'nde Pazar yerini ziyaret etti. Başkan Gürkan, Pazar alışverişi yapmak için gelen Edirnelilere bez torba ve projelerin yer aldığı kitapları hediye etti.

 

"BUGÜN BAŞLADIK, HAYIRLI OLSUN"

 

Geçtiğimiz yıllarda TOKİ’ye yakın Bel-Kop Bölgesi’nde küçük bir pazar yeri kurulduğunu ancak hem vatandaşın rağbet göstermemesi hem de pazarcı esnafının talep etmemesi nedeniyle pazar yerinin kapandığını belirten Gürkan, “Burada uzun süren etütler, fizibilite çalışmaları yaptık, halkın taleplerini dinledik. Odamızla birlikte çalıştık, esnafın görüşlerini dinledik. Ve biz Fırınlar Sırtı TOKİ’de Pazar yerini bugün açtık. Deneme maiyetinde de diyebiliriz. Ağırlıklı olarak meyve ve sebze pazarıdır. TOKİ’de 3 bin nüfus var. Vatandaşlarımız uzun süredir talepte bulunuyorlardı. Diğer pazarlara gidip gelmede zorlanıyorlardı. Özellikle son aylarda ekonomik krizle beraber sebze meyve fiyatlarında bir yükselme yaşandı. Vatandaşlarımız da daha ucuza almak anlamında pazarlarımıza daha çok rağbet etmeye başladı. Marketlerde fiyatlar ateş pahası.  Bugün başladık, hayırlı olsun TOKİ halkına ve pazarcı esnafına. Umutluyum, inançlıyım” sözlerine yer verdi.

 

“PLANI, PROJESİ HAZIR”

 

Pazar yerini vatandaşların ilgisine göre kapalı pazar yeri haline getireceklerinden bahseden Başkan Gürkan, “101 esnafın yeni Pazar yerinde tezgah açtı. Eğer halkımızın ilgisi devam ederse; burasını bir kapalı Pazar haline getireceğiz. Bu bir denemedir, nabız ölçmedir. İstediğimiz gibi olursa daha güzel hale getireceğiz, planı, projesi hazır. Buradaki talebe, ilgiye göre daha mükemmel hale gelecek” şeklinde konuştu.

 

Haber/ Seda AKYOL