Başkan Akay'dan Romanlar Derneği'ne ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde faaliyet gösteren Çerkezköy Batı Trakya Romanlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Kömür ve Dernek Üy

GÜNDEM 18.02.2019 12:56:00 0
Başkan Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde faaliyet gösteren Çerkezköy Batı Trakya Romanlar Derneği’ni ziyaret ederek dernek başkanı Mustafa Kömür ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

 

 

 

 

12 MİLYONLUK YATIRIMLA ISLAH EDİLDİ

 

Ziyarette konuşan Akay, 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün 10 mahallesinde sen-ben demeden, senden-benden demeden hizmet etmeye gayret ettiklerini ifade etti. 5 yıl boyunca kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek hizmet ettiklerini söyleyen Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunu olan Kava Dere’nin yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile ıslah edildiğini, artık dereden pis koku, kanalizasyon ve kimyasal atıkların akmadığını dile getirdi.

 

 

 

2 YILLIK KİRA YARDIMI YAPILDI

 

Dere ıslahı yapılırken 39 gecekondunun kaldırıldığını ve bu vatandaşlara 2 yıllık kira yardımında bulunulduğunu dile getiren Akay, ayrıca Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne 14 bin metrekare alan üzerine Naim Süleymanoğlu Parkı’nı kazandırdıklarını, önümüzdeki dönem Kava Dere’nin etrafını park ve yaşam alanı haline getireceklerini söyledi. 5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını dile getiren Akay, Kızılpınar’da yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Yeni dönemde Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacaklarını dile getiren Akay “Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başlandı. Kısa zaman içinde hizmete açılacak. Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etap da bitme aşamasına geldi ve açılışını yapacağız. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getirdik” dedi.

 

“İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIN YANINDA OLDUK”

 

29 Ekim Spor Kompleksi, 118 noktada yapılan park ve yeşil alan çalışmaları, Kartaltepe Piknik Alanı’nda yapılan düzenleme çalışmaları, 23 Nisan Parkı, Kızılpınar Mahallesi’ne yapılan kapalı Pazar yeri, mahalle evleri, Çerkezköy-Kızılpınar yolundaki aydınlatma çalışmalarını da anlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza 11 ay evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi. Akay, konuşmasının ardından dernek üyelerinin istek ve taleplerini dinledi.

 

Haber / Özge MERİÇ