İnsanlık tarihinde yaşanan en vahşi katliam

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği tarafından önceki gün Hocalı katliamında yaşamını yitirenleri anma konferansı düzenlendi. Çerkezköy Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Ã?

GÜNDEM 17.02.2019 15:58:00 0
İnsanlık tarihinde yaşanan en vahşi katliam

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’e ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’ya BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’a BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

 

KİTAP HEDİYE ETTİ

 

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akaya’a yazdığı kitaplardan biri olan ‘Atatürk’ün Yükselen Kişiliği ve Ermeni Sorunu kitabını hediye etti. Öztek, Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş’a ise Türkiye Aydınlar Ocağı mini bayrağı ile Atatürk’ün Yükselen Kişiliği kitabı ve Ermeni Sorunu Kitaplarını hediye etti.

 

SOYKIRIM GİRİŞİMLERİNİ ANLATTI

 

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan’ın özerk bölgesi olan Karabağ’ın Hocalı kasabasında 27 yıl önce Ermenilerin Hocalıda yaptığı soykırımda yaşanan insanlık dışı drama Türkiye'nin sesiz kalmadığını belirtti. Öztek düzenlenen konferansta Dünden Bugüne Ermeni Soykırımı ve Hocalı Soykırımı kapsamında detaylı açıklamalarda bulundu. Öztek "Dünya tarihinde yaşanan en vahşi insanlık dramı Hocalı da yaşanmıştır. Günümüzde halen Hocalı Katliamı ile ilgili olarak Ermenilere bir yaptırım yapılamaması bizleri derinden üzmektedir" dedi. Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasında, son iki yüz yıldır Balkanlar'da, Kırım'da, Kafkaslar'da ve Orta Asya'da Ruslar tarafından veya Rusların teşviki ile özellikle Azerbaycan ve Anadolu'da Ermenilerin Türklere uyguladığı soykırım girişimlerini ve katliamlar yaptıklarını anlattı.

 

İKİ MİLYON OSMANLI KAYBEDİLDİ

 

Birinci Dünya Savaşı sırasında da Ermenilerin sadece üç yüz bin kaybının olduğunu Türk'e uygulanan soykırım girişimleri ile de iki milyon Osmanlı'nın kaybedildiğini belirten Prof. Dr. Öztek, "Yaşanan bu katliamlarda Türkler yalnız Balkanlar'da ve Kafkaslar da on milyon insanını kaybetti. Rusların Müslüman Türk'e uyguladığı kırımlar sonucu da tam altmış milyon insanımız yok edildi, halen de Suriye Bayır-Bucak Türkleri Ruslar tarafından katlediliyor" şeklinde konuştu.  Prof. Dr. Öztek, daha sonra konuşmasında, Rusların önayak olduğu Hocalı soykırımında işlenen tüyler ürpertici cinayetleri, kaybedilen yüzde 20 kadar Azerbaycan toprağının akıbetini ve bir milyon insanın tehcire uğratıldığını ve dünyada en çok soykırıma uğratılan milletin Türkler olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasının sonunda Çerkezköy'de de Türkiye Aydınlar Ocağı Şubesi'nin açılması için çalışmaların başladığını ifade etti.

 

Haber / Özge MERİÇ