Enerji verimliliği konuşuldu

Çerkezköy, Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Çerk

GÜNDEM 15.02.2019 15:59:00 0
Enerji verimliliği konuşuldu

Enerji verimliliği üzerine bölge kurumlarının yaptığı çalışmaların da dile getirildiği toplantıda OSB ve TSO’lar bünyesinde enerji verimliliği şirketleri gibi kurumlarla çalışılması ve enerji verimliliği taraması yapılması gerektiğinde Namık Kemal Üniversitesi Verimlilik Geliştirme ve Uygulama Araştırma Merkezinden destek alınması konusu da gündeme geldi.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE YÖNELİK 4 FARKLI DESTEK

 

Toplantıda konuşan KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, KOSGEB’in enerji verimliliğine yönelik 4 farklı destek verdiğini ifade ederek, bunların ön etüt, detaylı etüt, enerji üretimi ve verimlilik artırıcı destek başlıklarında toplandığını dile getirdi. Sayın, aynı zamanda bölgenin ihtiyacı olan konularda KOSGEB’e yapılan başvuruların da değerlendirildiğini söyledi.

 

“BÖLGEYE HİZMET EDECEK BİR MERKEZ KURMAK İSTİYORUZ”

 

OSB’ler, üniversiteler ve KOSGEB’le ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de bölgeye hizmet edecek bir merkez kurmak istediklerini dile getirdi. Bu konuda bir AB projesi yazdıklarını ve projenin kabul gördüğünü söyleyen Şahin 2020’ye dek sistemin oturmuş olacağını ve hem beşeri analiz hem de saha araştırması yapabileceklerini belirtti.

 

“MOBİL ÇÖZÜMLER SUNULMALI”

 

Toplantıda sunum yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı Grup Koordinatörü Burhan Güldibi de “Enerji yöneticisi veya enerji birimi olmayan kurumlar ve OSB’lere cezai yaptırım söz konusu” dedi. Toplantıda Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Bülent Eker de konuştu. Eker, “Enerji verimliliği konusunda bölgemiz için mobil çözümler sunmalı, enerji danışmanı sayısını aza indirgeyerek mobil çözümler yaratmalıyız” dedi. Çerkezköy TSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcıları Abdullah Kalkan ve Tayyar Şaşmaz, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı Grup Koordinatörü Burhan Güldibi, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Bülent Eker, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin ile bölge OSB yetkilileri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU