Ertem'den Kozuva'ya tavsiyeli destek

Çerkezköy'de 2004-2014 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'nın yanında olduğunu belirtirken, çeşitli ta

GÜNDEM 15.02.2019 15:10:00 0
Ertem

Yaklaşan yerel seçimler öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın yanında yer aldığını belirten Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, meclis üyeliklerinin belirlenmesi ve sonraki süreç için de partililere çağrıda bulundu. Bir süredir Çerkezköy yerel siyasetiyle ilgili herhangi bir şey paylaşmadığını belirten Ali Ertem “Nedeni; yaklaşık 3 hafta önce belirlenen AK Parti adayıyla ilgili değerlendirmelerin hislerden ve kişisel duygulardan arındırılması, varsa tepkilerin minimize olması, adayımızın çalışma performansını-projelerini ve bunların seçmendeki karşılığını görme arzusu” dedi.

 

“HİSSİ DAVRANIŞLARIN NEYE MAL OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

 

İçinde kendisinin de olduğu aday adaylığı sürecinin, Süleyman Kozuva’nın adaylığı ile neticelendiğini dile getiren Ertem “Kendisi ve Çerkezköyümüz için hayırlı olsun. (Bu aday tespiti ile ilgili sürecin nasıl işlediği, bizzat AK Parti tarafından açıklanan kriterlerin ve anketlerin ne denli dikkate alındığı değerlendirmelerimizi 31 Mart sonrasına bırakarak); AK Parti davasına ve onun liderine inanan birisi olarak adayımızın yanında olduğumu deklare ediyor ve tüm arkadaşlarımdan da aynı hassasiyeti rica ediyorum. Çok değil, 5 yıl önceki seçimde hissi davranışlarımızın neye mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Aday açıklandığında oluşan tepki çok şükür ki minimize olmuş durumda, adayımız Süleyman Kozuva, Ümit Kök başkanlığındaki yönetimle birlikte gittikçe artan bir performansla çalışıyor, projeler yavaş yavaş açıklanıyor ve vatandaşta karşılık buluyor, bunların hepsi güzel ve daha da iyi olacağını gösteriyor” dedi.

 

“BÜYÜK BİR HANDİKAP BİZİ BEKLİYOR”

 

Ertem “Ancak, önümüzde büyük bir handikap bizi bekliyor. O da meclis üyeliklerinin belirlenmesi. Tam üç dönem yaşadığım seçim süreçlerinde bana travma yaşatan şey, meclis üyeliklerinin tespiti olmuştur. İnşallah bu dönem arkadaşlarımız aynı travmaları yaşamazlar. Mükemmel bir meclis listesi yapmak mümkün değildir, hele hele Çerkezköy gibi demografik çeşitliliğe sahip bir kentte herkesi memnun edecek bir liste çıkarmak hiç mümkün değilken, beklentiyi yükseltmemeli, tepkilerin ardında sürüklenmemeliyiz. Burada en büyük görev listeye giremeyecek meclis üyesi adaylarımıza düşmektedir. Mademki AK Parti’den meclis üyeliğine başvurulmuştur, her bir adayımızın partimize ve liderimize sonuna kadar sadık olduğunu düşünüyor ve sonuç ne olursa olsun partimizin ve adayımızın yanında durmalarını, adaylık beklentisi içinde olan çevrelerini teskin etmelerini ve kırgınlık-küskünlük göstermeden parti ve adayımız için her zamankinden daha fazla çalışmalarını kendilerinden bekliyoruz. “Ben varsam her şey var, ben yoksam hiç bir şey yok” bencilliğinden kurtulmalıyız.  Böyle yaparsak ancak başarılı olabileceğimizi asla unutmamalıyız. Hataları tolere edecek kredimiz olmadığını AK Parti’ye gönül vermiş, teşkilatlarda görev almış, bugüne kadar en az bir kere oy vermiş veya en azından sempati duymuş herkese hatırlatırım. Kritik bir seçime gidiyoruz ve kazanmamız hata yapmamamıza bağlı. Aksi halde bir beş yıl daha bekleriz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ