Başkan Akay vatandaşlarla bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Dostlar Kıraathanesi'ni ziyaret ederek vatandaşlara yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çerkezköy halkından destek isteye

GÜNDEM 13.02.2019 17:17:00 0
Başkan Akay vatandaşlarla bir araya geldi

Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Dostlar Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor" sözlerine yer verdi.

 

ANİ SEL BASKINLARI ORTADAN KALDIRILDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy’e bölgenin en modern ve şık düğün salonunu kazandırdıklarını, büyük bir park ve yeşil alan yaptıklarını belirtti. Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallesinde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Akay,  5 yıl önce su taşkınları ve ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Deresi’ndeki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını belirtti.

 

85 KİLOMETRE KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ

 

Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını  hatırlatan Başkan Akay, "Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 85 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi" şeklinde konuştu.

 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

 

Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız" sözlerine yer verdi.

 

20 ŞUBATTA AÇILIŞI YAPILACAK

 

Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını belirten Akay, 14 Şubat’ta hizmete açılacağını belirterek "Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve 20 Şubat’ta açılışını yapacağız. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık" dedi.

 

"TRAFİKTE YAŞANAN SIKINTILAR ORTADAN KALKTI"

 

Çerkezköy genelinde 118 noktada park ve yeşil alan çalışması yaptıklarını belirten Başkan Akay, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettiklerini dile getirdi. Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi'ne Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Akay, "Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu" sözlerine yer verdi.

 

"EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu anımsatarak "186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz" dedi. İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını belirten Akay, "Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor" şeklinde konuştu.

 

"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK"

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Akay, "Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Özge MERİÇ