"Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmesini istiyoruz"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geçen yıl eylül ayında hizmete açılan Süleymanpaşa Çocuk Akademisi, 4 ayda onlarca çalışma yaptı. Altınova Mahallesi Osman Tabak Kampusu içinde ücretsiz olarak hi

GÜNDEM 13.02.2019 17:12:00 0
"Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmesini istiyoruz"

Altınova Mahallesi Osman Tabak Kampusu içinde kurulan Süleymanpaşa Çocuk Akademisi'nin toplam 1035.66 metre kare alana sahip olduğunu ve 1 idareci, 2 branş öğretmeni, 1 rehber öğretmen, 1 usta öğretici, 1 yardımcı hizmetli ile 1 güvenlik görevlisinin hizmet verdiğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eğitim, beslenme, temizlik, personel gibi tüm giderlerin Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılandığını ve 3-6 yaş grubu 25 çocuğun okul öncesi eğitimlerine montessori eğitimi ile başlandığını belirtti.

 

HERŞEYİ DENEYİP GÖREREK ÖĞRENİYORLAR

 

Süleymanpaşa Belediyesi sınırları içinde ikamet eden ekonomik yönden düşük gelirli ailelerin çocuklarının alındığı Süleymanpaşa Çocuk Akademisi'nde montessori eğitimi kapsamında günlük yaşam becerileri, duyu eğitimi, matematik eğitimi, kozmik eğitimi ve dil eğitimi verildiği belirtildi. Çocuklara yönelik gelişim taramalar, ailelerle bire bir görüşmeler, davranışlarda sorun yaşayan uyumda güçlük çeken öğrenciler için psikolog desteği, ailede tutarlılık, sosyal medya, çocuk ihmali ve istismarı gibi ailelere yönelik eğitimlerin de verildiği akademide çocukların her şeyi deneyip görerek öğrendiği kaydedildi.

 

"HER MAHALLEMİZDE AÇMAK İSTİYORUZ"

 

4 aylık süreçte Süleymanpaşa Çocuk Akademisi'nde yapılan çalışmaları anlatan ve onlarca çalışmalar yapıldığını dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Çocuk Akademisi'nin Altınova Mahallesi Osman Tabak Kampusu içinde ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti. Süleymanpaşa Çocuk Akademisi ile ilgili konuşan Başkan Eşkinat, "Bizim bir hayalimiz vardı. Her mahallede halkın ihtiyaçlarına yönelik merkezler açmak. İlkini Altınova Mahallemizde başardık. Karacakılavuz Mahallemizde de Çocuk Akademimizin yapımı devam ediyor. Her mahallemizde bu akademiyi açmak tüm çocuklarımızı yaşarak öğreten eğitim sitemi ile yetiştirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK