Tekirdağ'ın güçlü bir potansiyeli var

Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları Başkanları ile bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın 5 temel vizyonuyla birlikte çok önem

GÜNDEM 13.02.2019 13:39:00 0
Tekirdağ

Toplantıda konuşan Başkan Albayrak, 30 Mart 2014 tarihinin Tekirdağ için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek “91 yıllık Tekirdağ'ın ismi büyükşehir ile birlikte Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ, büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte 257 köy mahalle oldu, 23 belde belediyesi kalktı ve beldelerimiz de mahalle oldu. Çorlu ilçemiz 2'ye bölündü, Ergene ilçe statüsüne geçti. Çerkezköy 2'ye bölündü, Kapaklı da ilçe oldu. Böyle bir değişim yaşandı Tekirdağ'ımızda. Tekirdağ 1 milyonu aşan nüfusuyla bir bütün şehir oldu. Tüm ilçelerimizin ortak ismi oldu. Ama maalesef vatandaşlarımıza büyükşehir kavramını tam manasıyla anlatamadık, onları büyükşehir için hazırlayamadık. Bunda hepimizin sorumlulukları var. Resmi kurumların da, siyasi parti temsilcilerimizin de, sivil toplum örgütlerinin de bunda sorumlulukları var. Yani vatandaşlarımız büyükşehir olunduğunda ne ile karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Büyükşehri vatandaşlara benimsetebilmek için çok çaba verdik” dedi.

 

“MUTLU BİR TEKİRDAĞ VİZYONUYLA YOLA ÇIKTIK”

 

Başkan Albayrak, Tekirdağ'ın 5 temel vizyonuyla birlikte çok önemli bir potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin daha da yukarı çıkarılması için çalışılması gerektiğini ifade ederek “Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımlarıyla, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ vizyonuyla çıktık yola. Bütün vizyonlarımız kentimiz için çok önemli ve çok kıymetli. Sanayi vizyonu da önemli vizyonlarımızın başında geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin gelişimi açısından sanayicimize destek olmak durumundayız. Tekirdağ, sanayi denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerden bir tanesi. Bin 542 tane sanayi kuruluşumuz var. 13 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Avrupa Serbest Bölgesi var kentimizde. Sanayi gelişmişliğinde Türkiye'de 10'uncu sıradayız. Çok büyük bir üretim potansiyelimiz var. Ülkemizde üretilen beyaz eşyanın yüzde 25'ini, margarin yağının yüzde 25'ini, sıvı yağın yüzde 27'sini, deri sanayinin yüzde 37'sini, kâğıt sanayinin yüzde 40'ını tek başına karşılıyor kentimiz. Bu kadar çeşitli üretim potansiyeline sahip bir il daha yok. Bu potansiyelin daha da yukarı çekilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli sanayicilerimizle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmamız gerekiyor” dedi.

 

“KENTİN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

 

 Sanayi ve tarım potansiyelinin yanında turizm vizyonunun da kentin gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Albayrak “Her türlü turizme uygun bir şehirde yaşıyoruz. Aynı zamanda iki deniz ile komşuyuz. Bunun yanı sıra çok gelişmiş ve önemli çalışmaların yürütüldüğü bir eğitim kurumumuz var. Namık Kemal Üniversitemiz her geçen gün büyüyen ve sıkça adından söz ettiren güzide bir eğitim kurumu. 38 bin 500 öğrenciye sahip üniversitemiz. Her ilçemizde meslek yüksekokulları var. 3-4 ilçemizde mühendislik fakültesi var. Dolayısıyla üniversite vizyonumuz da çok önemli. Bunun yanında lojistik açıdan çok önemli bir konumda yer alıyoruz. 10 tane limanımız var. Asyaport Limanı, bunların en önemlisi. Tekirdağ'ımız hızla büyüyor. O yüzden de büyükşehrin 2'nci döneminde hepimize büyük görevler düşüyor. Öncelikle şehrimizin milletvekilleri bir araya gelmek zorundalar. Bu, kentimiz için şart. Güzel Tekirdağ'ımız için el ele vermeliyiz” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Başkan Albayrak'ın konuşmaların ardından TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, Tekirdağ İli Sanayi Envanteri Tanıtımı sunumunu yaptı. Sunumda görsel sunu eşliğinde bilgiler veren Daire Başkanı Sema Kurt, sunumun ardından katılımcılar tarafından sorulan soruları da cevaplandırdı. Toplantının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Tekirdağ Sanayi Envanteri adlı kitap, programa katılanlara hediye edildi.  Süleymanpaşa’da bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Başkanları ve temsilcileri katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ