Dönmez: Beyaz güvercini en yükseklere uçuracağız

Demokratik Sol Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Metin Dönmez, Çerkezköy'ün sorunlarına vakıf olduğunu belirterek "Çerkezköy'de bu zamana kadar bele

GÜNDEM 12.02.2019 18:22:00 0
Dönmez: Beyaz güvercini en yükseklere uçuracağız

2009 Mahalli İdareler Seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak katılan Metin Dönmez, 10 yıl sonra bu kez şansını Demokratik Sol Parti’de deneyecek. Kısa bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayını açıklayan Metin Dönmez, ani bir kararla Demokratik Sol Parti’ye geçti. Metin Dönmez, dün saat 17:00’da Demokratik Sol Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yaptığı basın açıklaması ile adaylığını resmi olarak duyurdu.

 

“GURURLA AÇIKLIYORUM”

 

DSP Genel Merkezi, il ve ilçe başkanının oluruyla Demokratik Sol Parti’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olduğunu söyleyen Dönmez “Bunun gururla açıklıyorum. Demokratik Sol Parti Türkiye’de emeğin, emekçinin yanında olmuş, sosyal demokrasiye gönül vermiş, halkımızın beklentilerini karşılama yolunda büyük işlere tarihte imza atmış bir partidir. Çok güzel liderler yetiştirmiştir. Bunlardan bir tanesi rahmetli Bülent Ecevit’tir. Şu anki liderimizi Önder Aksakallı DSP’nin çizgisini sürdürmeye devam etmektedir” dedi.

 

NEDEN DSP’DEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

 

Neden Demokratik Sol Parti’den aday olduğunu açıklayan Dönmez “35 yıldır Çerkezköy’de yaşıyorum. Mesleki geçmişimin yanı sıra siyasi bir geçmişim de var.Sosyal demokratlar adına ben Çerkezköy’de bir yükseliş yakaladık. Bu yükselişin devamında da Çerkezköy Belediyesi’nden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanmasında çok emek verdim. Fakat maalesef üzülerek söylüyorum, geldiğimiz son süreçte Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten kadronun sosyal demokrasiden koptuğunu, halktan koptuğunu, halkın beklentilerini karşılamak yerine kişisel beklentilerin karşılandığını gördüm. Bu Çerkezköy halkında müthiş bir tepki çekti, çekiyor. Ben önceleri bunu çok görememiştim. Son zamanlarda gelen uyarılar, baskılar sonucunda bunu gördüm” dedi.

 

AKAY’I ELEŞTİRDİ

 

Asansör üzerinden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Dönmez “Halkın belediye başkanı makam arabasını belediyenin altına çekip de parmak izli bir asansöre binip makamına çıkamaz. Oradan da tekrar makam arabasına binip gidemez. Halkın başkanı, belediye başkanı kapıyı açık tutar. Vatandaşın girdiği yerden belediyeye girer. Vatandaştan kaçmak için özel asansörle odasına girip çıkan bir belediye başkanı halkın belediye başkanı değildir. En büyük sıkıntılardan biri bu. Diğeri sosyal demokrat bir partiden aday oluyorsunuz. Sosyal demokrasiden hiçbir şey yok. Bu, Çerkezköy’de yaşayan sosyal demokratların özellikle Çerkezköy’e gönül vermiş halkın tepkisi sonucu ben burada kendime bir görev addettim, bir misyon addettim. Bu yarışta ben de varım dedim. Çerkezköy’de halkın içinden gelen biri olarak halkla birlikte Çerkezköy’ü yönetmek adına belediye başkan adayıyım” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN SORUNLARINA VAKIFIM”

 

Çerkezköy’ün sorunlarına vakıf olduğunu söyleyen Dönmez, “Belediye başkan adaylığım dönemimde hazırladığım projeler o sorunlara çözüm olacak projelerdi. Onların bir kısmı hayata geçirildi. Çerkezköy’de bu zamana kadar belediye başkanlığı yapanlara teşekkür ediyorum. Herkes Çerkezköy için bir şeyler yapmıştır. Ama eksik şeyler görüyorum. Ben daha iyisini yaparım.  DSP olarak biz sosyal demokratların öncülüğünü yapacağımıza inanıyorum. Rabbim bana ve çalışma arkadaşlarıma bu yolda inşallah yar ve yardımcı olur” diye konuştu.

 

“GEÇMİŞTEKİ BAŞARIYI YENİDEN YAKALAYACAKTIR”

 

Demokratik Sol Parti’nin geçtiğimiz dönemlerde yakaladığı başarıyı bu dönem yeniden yakalayacağına inandığını söyleyen Metin Dönmez “Çerkezköy’de beyaz güvercini en yükseklere uçuracağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU