Şentop: Kızılpınar'dan güçlü bir destek bekliyoruz

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'nın, Kızılpınar'daki seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Süleyman Kozuva " 31 Mar

GÜNDEM 10.02.2019 15:31:00 0
Şentop: Kızılpınar

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, dün saat 16:00'da Kızılpınar İstiklal Caddesi No:60 da seçim bürosunu düzenlenen törenle açtı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreni AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök'ün açılış konuşmasıyla başladı. 

 

 

 

 

"ÇERKEZKÖY'Ü İLERİYE GÖTÜRECEĞİME SÖZ VERİYORUM"

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök'ün selamlama konuşmasının ardından konuşma yapan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanı Adayı Süleyman Kozuva, "Şu anda kendimi 31 Mart akşamında gibi hissettim. Hepinizden Allah razı olsun. İlk önce diyorum ki 31 Mart akşamı inşallah sizleri belediye binasının önüne bekliyorum. Çerkezköy’de şu anda 5 senelik bir kaybımız var. Bu kaybı inşallah AK parti belediyeciliği ile tekrar gidererek Çerkezköy'ü ileriye götüreceğime söz veriyorum" şeklinde konuştu.

 

“YENİDEN AK PARTİLİ BELEDİYEYE KAVUŞTURACAĞIZ”

 

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'nın ardından konuşan Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, "Çok az bir zaman kaldı. 31 Mart’ta inşallah kısa bir fasıldan sonra tekrar Çerkezköy’ü ak belediyeciliğe kavuşturacağız. AK Parti belediyeciliği Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yerel yönetimler anlayışından doğmuştur. Tüm Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’ı meşhur eden İstanbul’u gerçek manada Türkiye’ye yakışan büyükşehre dönüştürmesidir. İnşallah hizmet siyasetiyle yeniden gönül belediyeciliği ile 31 Mart’ta Çerkezköy’ü AK Partili belediye olarak kavuşturacağız. Kızılpınar cumhurbaşkanımızın sevdalılarıyla, AK Parti sevdalılarıyla dolu bir yer. İnşallah bu 31 Mart seçimleri Türkiye’nin gücünün farkında olan çevrelerin yapmış olduğu bütün planlara rağmen AK Parti’nin ve cumhur ittifakının başarısıyla sonuçlanacak. Başta Çerkezköy olmak üzere, başta Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin her tarafından yeniden bütün dünyaya Türkiye’nin hangi hedeflerin peşinde koştuğunu göstereceğimiz bir gün olacak” dedi.

 

“BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURTACAĞIZ”

 

Kızılpınar’dan güçlü bir destek beklediklerini kaydeden Şentop, “Çerkezköy 31 Mart akşamı Süleyman Kozuva kardeşimizi başkanlık koltuğuna oturtacağız. İşte burada bir irtibat bürosunu açıyoruz. Bundan sonra da açmaya devam edeceğiz. Ama daha büyük bir gayretle çalışacağız. Sadece Çerkezköy’ü almak değil, buradan AK Parti’nin Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarının ve yeniden büyük Türkiye sevdalılarının gücünü göstereceğimiz bir gün olacak 31 Mart günü. Ben hepinizi daha iyi bir netice için daha fazla çalışmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

KURDELEYİ KESTİLER

 

Konuşmaların ardından düzenlenen açılış töreninde Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan tarafından kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı yapıldı.

 

"TERMİK SANTRALLE İLGİLİ BİR TEREDDÜT YOK"

 

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop termik santralin son durumu ile ilgili de açıklama yaparak "Cumhurbaşkanımız her zaman doğruları söyleyerek siyaset yapmanın yolunu açmıştır. Böyle bir karakteri Türk Siyaseti'ne kazandırmıştır. Termik santralle ilgili milletvekillerimiz de açıkladı, enerji bakanlığımız da açıkladı. Ben de tekrar söylüyorum. Bu bölgede yapılması planlanan termik santralden vazgeçilmiştir. Son yapılan çalışmalarda uzun zamandan beri fizibilitesi yapılıyor. Yapılacak yatırımın elde edilecek sonuçla üretimle mütenasip olup olmadığı araştırılıyor. Buradaki kaynaklar bakımından, kaynakların kullanımı bakımından teknik olarak bu termik santralin uygun olmadığı son analizlerde ortaya çıktı. Bunun için vazgeçilmiştir. Açıklamada bunu gördüm. ÇED Raporu ile ilgili bir detayda ÇED Raporları ile ilgili uzun bir süreç var. Bununla ilgili hususi olarak ben de sordum. Enerji Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili bir başvurusunun olduğu ve ÇED Genel Müdürlüğü'nün, Enerji Bakanlığı'nın bu projeden vazgeçtiğine dair beyanı üzerine bu sürecin sona erdiği bir yazısı var. Bu konu ile ilgili hiç bir tereddüt yok. Önemli olan bu konudaki bakanımızın açıklamasıdır. Seçime yönelik bir husus olarak bunu değerlendirmek ancak küçük çaplı bir siyaset yapan bir zihniyetin ürünüdür" dedi. Şentop, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yapılması planlanan termik santralin sonlandırıldığına dair yaptığı açıklamayı da okudu.

 

Haber / Özge MERİÇ