Umutlu Yarınlar Projesi tanıtıldı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin'in himayelerinde, dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan ailelere yönelik kurumlararası işbirliği kapsamında hazırlanan "Umutlu Yarınlar" projesinin

GÜNDEM 10.02.2019 15:24:00 0
Umutlu Yarınlar Projesi tanıtıldı

Projenin tanıtımında konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Roman açılımını Kırklareli'nde devam ettirdiklerini söyledi. Toplumların her yönüyle güçlü olması gerektiğini ifade eden Bilgin, “Ekonomik, sosyal, kültürel, dini ve sanat değerler toplumu toplum yapan unsurlardır. Bu değerlere sahip olmayan toplumlarda sosyal dengesizlikler baş gösterir” dedi.

 

“İLÇELERE DE YAYMAK İSTİYORUZ”

 

Bilgin “Bizler devletin görevlileri olarak bu dengeyi ilde kurmakla mükellef, kanunlarla sorumlu bireyler olarak ayağı yere basan somut ve gerçek nitelikleri olan projelerle halkımızın önünü açmalıyız. Toplumun dezavantajlı kesimlerine baktığımızda bu sadece Roman vatandaşlarımız için de değil aslında. Genele baktığımızda Roman vatandaşlarımızın bu manada maalesef toplum içerisinde diğer kesimlere göre dezavantajlı durumda olduğunu görebiliyoruz. Bu proje tüm dezavantajlı kesimleri kapsayacak. Bu projeyi tüm ilçelerimize de yaymak istiyoruz” dedi.

 

SERGİYİ GEZDİ

 

Konuşmaların ardından dezavantajlı öğrenciler tarafından konser verildi. Renkli görüntülere sahne olan konserde, öğrenciler bir birinden güzel şarkıları seslendirdi. Konserin ardından Vali Bilgin, öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.

 

Haber / Seda AKYOL