File örme kurslarına yoğun ilgi

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliğinde 2015 yılında başlattığı "Torbanı değiştir geleceğini değiştir" kampanyası kapsamında file örme kursları

GÜNDEM 7.02.2019 17:01:00 0
File örme kurslarına yoğun ilgi

Süleymanpaşa Kent Konseyi binasında başlayan çalışmalara özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. 5’er kişilik olarak planlanan kurs yoğun katılımdan dolayı 10’a kişilik gruplar şeklinde veriliyor.

 

3 YIL ÖNCE BAŞLADI

 

Kursla ilgili bilgi veren Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen file örme kursunun 3 yıl önce başladığını belirterek “Bu kursu aslında 3 yıl önce başlatmıştık. Şu ana kadar epey kadınımıza file yapmayı öğrettik. Tabi bu kursun öncellik amacı çevreyi korumak. Bunun yanı sıra file yapmasını hanımlara öğretip, evlerine katkıda bulmak. Bu yıl da talep üzerine kursumuzu başlattık. Güzel katılım var. 5’er kişilik gruplar halinde almayı düşündük fakat, bugün hanımlar o kadar hevesli ki grup sayımızı 10’ar kişiye çevirdik. Hanımlarımız Salı ve Cuma günleri eğitime katılarak file örmeyi öğrenebiliyor” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL