Almanya Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti tanıtıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı işbirliğinde "Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar" konulu bilgil

GÜNDEM 7.02.2019 16:34:00 0
Almanya Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti tanıtıldı

Tekirdağ TSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Orhan Çebi, Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Saygı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ TSO Üyeleri ve iş insanları katıldı.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, dünyanın hızlı bir değişimin içinde olduğunu ifade ederek “Günümüzde insanlar, devletler hatta kentler kıyasıya bir rekabet içerisinde. Biz de Tekirdağ olarak, güçlü olmak adına sektörlerimizi, firmalarımızı, işgücümüzü bu rekabete hazırlamak için kurum bünyesinde var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Gelişim ve değişim yarışında öncü olmak zorunda olduklarını dile getiren Günay “Bunun bilinci ile gayret ediyoruz. Sadece üretmek değil, katma değeri yüksek ürünler üretmek ve bu ürünleri dünyaya satmak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalı. Bu doğrultuda rakiplerimizi iyi tanımak, ürün pazarlarımızı, hedef kitlelerimizi öğrenmek büyük önem taşımaktadır. Bu bölgelerden biri olan Almanya Kuzey Ren- Vesfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatları iyi değerlendirmemiz ve fırsatlarından istifade etmemiz anlamında toplantımızı önemsiyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN SAĞLADIĞI HİBE DESTEKLERİ

 

Seminerde Avrupa pazarına çıkış kapısı, şirketleşmenin vergisel çerçevesi, Almanya’da yatırım imkanları ve maliyetler, yatırım ve şirketleşmenin hukuki çerçevesi, Kuzey Ren-Vestfalya’da KOBİ’ler, yatırımcılara sağlanan teşvikler, yurtdışında şirket veya şube kurmak isteyenlere Türkiye’nin sağladığı hibe destekleri anlatıldı.

 

Haber / Aleyna ÇELİK