Yapılandırmaları bozulanlar dikkat! Son gün 28 Şubat

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan ve Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen

GÜNDEM 7.02.2019 16:18:00 0
Yapılandırmaları bozulanlar dikkat! Son gün 28 Şubat

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan ve Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen düzenledikleri ziyarette  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay'a, yürütülen çalışmalar ve uygulanan teşviklere dair bilgiler aktardı.

 

28 ŞUBAT'A KADAR ÖDEME YAPABİLİRLER

 

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve SGK Prim Borçlarının Yapılandırmaları ile ilgili konuşan Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan "7143 sayılı kanuna göre SGK’ ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakları devam edecektir" sözlerine yer verdi.

 

TÜM SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANILABİLECEK

 

Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, "Yapılandırmadan faydalanan işverenler istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya devam edecekler. Borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ - ÜFE’ ye göre güncellenen borcun peşin veya 2 ayda bir taksitler halinde ödenebilecek ve yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenmemiş taksit/peşin ödeme tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebilecektir. 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemesi gereken GSS Prim borçlarının da gecikme zammı uygulanmaksızın şubat sonunda ödenebilecektir. Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak olup, yapılandırma haklarının devam ettiren işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek istihdam teşviklerinden yararlanabileceklerdir. Bağkurlu sigortalıların hizmet süreleri dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinde yararlanmaya başlayabilecekler, hem Bağkur’lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının bulunmaması kaydıyla, bu tarihe kadar borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanılabilecektir" şeklinde konuştu. 

 

Haber / Özge MERİÇ